Mam zamiar wymienić swój stary, koreański odtwarzacz DVD na coś nowszego. Podobno opłaca się od razu kupić odtwarzacz Blu-ray, ale zgromadziłem pokaźną kolekcję filmów na DVD i nie jestem pewien czy będę mógł je odtworzyć na BR. W opisach odtwarzaczy BR jest napisane, że obsługują płyty DVD, ale czy filmy? Dunno.
Mam jeszcze drugie pytanie: czy odtwarzacze BR odczytują pliki tekstowe np. .txt?
Odtwarzacze BR graja filmy DVD bez problemu, z napisami moze byc gorzej - chyba niewiele odtwarza divixy.
może zastanów się nad odtwarzaczem HDD z BR ? sam się przymierzam - odtwarzają wszystko co jest i będzie + BR - trzeba tylko wybrać z napędem;
[3]
możesz to rozwinąć? bo brzmi ciekawie, a sam się przymierzam do zakupu.
Rod -> Zależy ile chcesz wydać. Tak czy tak, najlepszym odtwarzaczem BR jest.. PS3. Do tego dostajesz multimedialnego kombajna. Bo który odtwarzać ma taki procesor na pokładzie? :)
Ta i trzykrotnie większy wydatek. Granie na PS3 mnie nie kręci, więc wolałbym porządny odtwarzacz BR z możliwością bezproblemowego odpalenia wszystkich filmów DVD. Rzekłem.
Rod, odtwarzacze Blu-ray bez problemu radzą sobie z formatem DVD i DivX. Oczywiście , ze 100% pewnością mogę wypowiadać się tylko w kwestii odtwarzaczy Philips, ale jeśli chodzi o sam format DVD, to poradzą sobie z nim odtwarzacze wszystkich producentów. Z dodatkowych formatów obsługiwanych przez Philips, należy wymienić jeszcze coraz popularniejszy MKV. Zakup odtwarzacza Blu-ray bez dodatkowych funkcji (Internet, łączność bezprzewodowa z komputerem, etc.) to wydatek średnio 120-150 zł większy niż DVD. Czy się opłaca? Jak najbardziej. Z tego względu, że kupno odtwarzacza, który udźwignie Blu-ray jest bardziej przyszłościową inwestycją.
Acha, i jeszcze w kwestii napisów; – tu też wypowiadam się o modelach Philips – obsługują formaty .srt i .sub.
Jeśli miałbyś do mnie jakieś pytania, możesz napisać na moją skrzynkę: [email protected]