Witam,moj problem polega na tym ze po ustawieniu 75hz cs sie tnie.75Hz ustawiam w windowsie i w cs poprzez komende na steam -freq 75.
Sciny to moze nie jest dobre okreslenie, cs tak jakby klatkuje,nie da sie tak grac.Przy 60hz jest normalnie
Byc moze to jest wina slabego kompa:
Intel 2.66Ghz
GF 7600gs (wersja sterownikow 93.71)
Forton 400w
Monitor na pewno obsluguje 75Hz (LG Flatron m1994D)
Gdyby ktos wiedzial w czym polega problem,bardzo bym prosil o pomoc.Z gory dzieki :)
Po co ci 75Hz??!! Człowiek widzi klatki dopiero około <30Hz a ty się martwisz tym? Weź gościu ustaw 60Hz i graj...
Cs jest dosc specyficzna grą i uwierz widac roznice miedzy 60hz a 75hz.Gra chodzi duzo plynniej.Tak btw prosilem o pomoc w rozwiazaniu problemu a nie komentowanie go :)
Ten monitor to LCD tak? A więc (nie zaczyna się zdania od a więc) różnica między 60 a 75Hz jest praktycznie nie zauważalna, nawet w csie (sam długo karałem na mixach w cs1.5/1.6 a potem source^^) LCD i CRT to dwie różne technologie wyświetlania obrazu, nie można porównywać 75Hz w CRT do 75 w LCD. Poza tym 60Hz to taki standard dla wysokich rozdzielczości w LCD, 75 dla niższych. Do karania w csa na LCD ważniejszym parametrem jest czas reakcji monitora.
Jakubwpc
Na pewno nie jest to wina kompa. W moim configu widocznym w sygnie w CS'ie fps nie spada mi poniżej 99.9 ;)
Wpisz w konsoli następujące komendy
fps_max 101
fps_modem 100 lub więcej ja mam np. 200 ale to nie daje żadnej różnicy, byleby to było powyżej 100.
Pamiętaj także żebyś w Video ustawił OpenGl. Dodatkowo nie zmieniaj częstotliwości na pulpicie. Wpisz te -freq 75 bo to ważne. Dodatkowo jeśli nadal nie będziesz miał 100fps to zrób coś takiego :
Wejdź w Start-->Uruchom-->dxdiag-->Zakładka "Więcej Pomocy"--> Wejdź w opcję która jest na samym dole - jest napisane "Zastąp" daj "Wartość Zastępcza" i wpisz tam 75. Kliknij Ok i zakończ. Mi to zawsze działa :)
Aha no i w sterowniku graficznym wyłącz synchronizację pionową dla aplikacji hl.exe
Orzolek a jaka masz wersje sterownikow od tego 7600gs? U mnie czasem spadki fps sa ; d
Niestety cs nadal klatkuje ;/
V sync off,do cfg to wpisalem,w dx tez zrobilem i nic ;/ Jakies moze inne pomysly? ;d
Sterownik jeden z nowszych gdzieś tak w styczniu/lutym ściągany.
Próbowałeś formata/defragmentacje? Bo to czasem też pomaga w utrzymaniu stałych 100 fps. Zależy też od serwera. Jak jest w nim napakowane dużo modów i są niestandardowe mapy to się nie dziw, że Ci klatek nie trzyma.
PS : Graj na rozdziałce 800x600 albo 640x480 akurat do cs'a sprawują się najlepiej. Ciężko się na początku przyzwyczaić jak grałeś na większej ale potem nie będziesz chciał grać na innej.
Gram na 800x600, defragmentacje robie regularnie.Ale planuje zloyc kompa jakiegos jak troche hajsu przybedzie ; d to juz nie bedzie problemow .
up. Troche jeszcze komibnowalem w ustawieniach i o dziwo przy WLACZONEJ synchronizacji pionowej 75hz dziala normalnie i gra chodzi plynnie.Jednak jest 75fps max i efekt plywajacej myszki ;/.Przy OFF synchronizacji i 75hz gra juz klatkuje,nie mam juz pojecia o co chodzi