Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Ocena mojego programu

Forum Moje Hobby
Odpowiedz
29.07.2026 12:01
marcinbvb
1
odpowiedz
marcinbvb
168
Generał
Image

Ocena mojego programu

Kilka dni temu nagle przypomniało mi się że dawno temu grałem sobie na jakimś pianinku na klawiaturze komputera. Zmieniało się tam głosy, dało się chyba nawet 3 połączyć w kombinacje itd. Stwierdziłem czemu w dobie AI nie zrobić sobie własnych organów kościelnych bo w sumie na tym mi zależało. I program w kilka dni od prostego grania na jakiś sztucznie wygenerowanych dźwiękach przerodził się w kontuar do sterowania programem GrandOrgue i korzysta z darmowych sampli prawdziwych instrumentów. Sama idea grania na klawiaturze komputera to nic nowego i odkrywczego, podobno nawet w grandorgue da się to zrobić, ale wymaga to masy ustawień, mapowania klawiszy itd. A ja mam od razu program który jest skonfigurowany pod klawiaturę, ma masę ułatwień typu przypisane kombinacje głosów pod klawiszami f1-f12, szybkie przełączanie klawiatur, podnoszenie i obniżanie oktaw, czy dodatkowe połączenia których nie mają prawdziwe instrumenty. Oczywiście to nie narzędzie dla profesjonalistów, a raczej do zabawy na komputerze, odkrywania fajnych kombinacji głosów, czy grania prostych utworów. Sample to nagrania prawdziwych piszczałek więc dźwięk i jego jakość jest bardzo dobra. I tu pojawia się moje pytanie, czy jest sens może gdzieś to puścić w sieć? Ktoś byłby czymś takim zainteresowany? Jak myślicie? Celem było w sumie stworzenie tego tylko dla siebie, ale wyszło to bardzo fajnie więc a nóż może się komuś przydać? Na razie skonfigurowałem sobie 4 instrumenty.

29.07.2026 12:02
marcinbvb
1.1
odpowiedz
marcinbvb
168
Generał
Image

A tu jak prezentuje się jeden z kontuarów.

Forum Forum Moje Hobby
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl