Ocena mojego programu
Kilka dni temu nagle przypomniało mi się że dawno temu grałem sobie na jakimś pianinku na klawiaturze komputera. Zmieniało się tam głosy, dało się chyba nawet 3 połączyć w kombinacje itd. Stwierdziłem czemu w dobie AI nie zrobić sobie własnych organów kościelnych bo w sumie na tym mi zależało. I program w kilka dni od prostego grania na jakiś sztucznie wygenerowanych dźwiękach przerodził się w kontuar do sterowania programem GrandOrgue i korzysta z darmowych sampli prawdziwych instrumentów. Sama idea grania na klawiaturze komputera to nic nowego i odkrywczego, podobno nawet w grandorgue da się to zrobić, ale wymaga to masy ustawień, mapowania klawiszy itd. A ja mam od razu program który jest skonfigurowany pod klawiaturę, ma masę ułatwień typu przypisane kombinacje głosów pod klawiszami f1-f12, szybkie przełączanie klawiatur, podnoszenie i obniżanie oktaw, czy dodatkowe połączenia których nie mają prawdziwe instrumenty. Oczywiście to nie narzędzie dla profesjonalistów, a raczej do zabawy na komputerze, odkrywania fajnych kombinacji głosów, czy grania prostych utworów. Sample to nagrania prawdziwych piszczałek więc dźwięk i jego jakość jest bardzo dobra. I tu pojawia się moje pytanie, czy jest sens może gdzieś to puścić w sieć? Ktoś byłby czymś takim zainteresowany? Jak myślicie? Celem było w sumie stworzenie tego tylko dla siebie, ale wyszło to bardzo fajnie więc a nóż może się komuś przydać? Na razie skonfigurowałem sobie 4 instrumenty.