Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić, albo po prostu szukam prostszego rozwiązania. Mam dokument, który w tym momencie ma już około 90 stron. Promotor wymyślił, że wszystkie rysunki i tabele powinny znajdować się na nienumerowanych stronach :/
Czy istnieje w takim razie możliwość wyłączenia numeracji dla konkretnych stron? Nie chodzi mi o to, żeby numerek był ukryty, tylko żeby strona była wyłączona z numeracji.
12, 13, 14, tabelka, 15 a nie 12, 13, tabelka, 15
Jedyne co mi przychodzi w tym momencie do głowy to wywalić wszystkie tabele do osobnego dokumentu, wydrukować je osobno i powkładać do normale wydrukowanej reszty pracy. Problem polega na tym, że tabelki, wykresy i rysunki to połowa pracy i wszystko będzie trzeba formatować od nowa, a ostateczny termin oddania pracy zbliża się wielkimi krokami.
Istnieje jakiś łatwiejszy sposób?
Nie mam teraz czasu na dokładne tłumaczenie jak i co się robi, ale żeby można było wprowadzić odrębne numerowanie stron musi być w dokumencie zastosowany tzw podział stron (ctrl+enter). Poczytaj o tym na googlach, na pewno znajdziesz instrukcję do konkretnej wersji office-a.
Łatwy, ale czasochłonny. Ustawiasz pole tekstowe bez obramówki na miejscu numerka strony :) A potem sobie je kopiujesz i ustawiasz na odpowiednich stronach. Całość ci powinna zająć jakieś 10 minut góra.
Enjoy.
Ups, źle zrozumiałem...
Hmm podział stron niestety nie zdaje egzaminu :/ Jedyne co znalazłem to podzielenie wszystkiego na sekcje. Z tym, że każdą stronę pracy będzie trzeba podzielić na osobną sekcję i później wyłączać z numerowania a i tak cholera wie czy to zda egzamin :/
Pozostaje chyba drukowanie tego na raty :/ Gorzej będzie z PDFem ...
N niestety, chyba jedyny sposób to wsadzanie sekcji za sekcją.. swoja droga, co to za poroniony pomysł?
Jak ja sie ciesze że nie trafiłem an podobnych dziwaków na studiach...
Kogo w ogóle obchodzi to numerowanie...