Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Nowy PC +/- 4000zl

08.12.2020 15:04
1
Interior666
164
Generał

Nowy PC +/- 4000zl

Wiem, ze poradnikow oraz gotowych zestawow za te cene jest pierdyliard a tematow na forum jeszcze wiecej ale mimo to potrzebuje pomocy.

Chce kupic komputer do 4000zl cala buda z zasilaczem i wszystkim. Czekalem na nowe rtxy ale doczekac sie ich to jak czekanie na nowe konsole kiedys beda... Wymagan duzych nie mam bo na kompie gram glownie w "excele" od paradoxu, rtsy, gry ekonomiczne, idyki i ewentualnie jakies jRPG od czasu do czasu.

Zastanawiam sie nad GTX 1660TI do grania wygodnego +60fps w full HD, procesor nie mam pojecia ale wolal bym cos bardziej przyszlosciowego jezeli sie da w tej cenie bo ewentualna wymiana karty za 2 lata za jakiegos nowego RTX wchodzi w gre (zalezy jak bedzie Total War Warhammer 3 chodzil oraz inne nowe i wymagajace RTS).

Dysk SSD cos dobrego 500gb by wystarczylo bez problemu

Zasilacz, cooler do procka nie mam pojecia wogole sie nie znam a co do obudowy to fajnie jak by byla z ledzikami bo lubie takie bajerki. Co do ramu tez nie wiem ale chyba 16gb wystarczy?

Tak BTW posiadam monitor BenQ XL2411Z 144Hz czy jest on jeszcze cokolwiek wart czy lepiej na cos innego wymienic?

Forum: Nowy PC +/- 4000zl