Nowy laptop z Niemiec - instalacja Windows OEM w Polsce?

Forum Komputery
Odpowiedz
21.09.2011 18:27
fazikjunior
1
odpowiedz
fazikjunior
155
eXtreme

Nowy laptop z Niemiec - instalacja Windows OEM w Polsce?

Za niedlugo bede mial nowego lapka, ale niestety z niemieckiego MediaMarkt.
I moje pytanie: Moge zakupic w Polsce Windows 7 w wersji OEM i przeinstalowac tego niemieckiego Windowsa, zeby miec po polsku i mozliwosc robienia formata w przyszlosci (czyli posiadanie krazka z tymze systemem)? Czy musze kupic duzo drozsza wersje BOX?

Chodzi o to, ze na lapku bedzie zainstalowana niemiecka wersja OEM, ale plyty CD z tym systemem nie dostane i nie bede mogl robic formata w razie potrzeby...

21.09.2011 18:29
2
odpowiedz
Dorin_NPC
12
Legend

Nie musisz kupowac nic. Sciagnij sobie obraz plyty windowsa pl i zainstaluj uzywajac klucza z lapka. Albo pozycz od kumpla i zainstaluj.

21.09.2011 18:30
siwy346
3
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

http://www.vista.pl/porady/326_vistalizator_czyli_mocarz_ktory_spolszczy_kazda_viste_a_takze_windows_7_.html
Myślę, że to będzie prostszy sposób.
Dostaniesz ukryta partycję z systemu do której będziesz miał dostęp w razie potrzeby.

21.09.2011 18:30
Slasher11
4
odpowiedz
Slasher11
205
Legend

Zamiast plyty bedzie ukryta partycja z Windowsem, wiec w razie czego bedzie mozna go przeinstalowac. Jezyk mozna bez problemu zmienic, potrzebujesz jeno paczki jezykowej (20mb) i kilku komand.
Nie zapominaj ze Niemcy maja inna klawiature, jak nie piszesz po niemiecku to cie **** strzeli :)

21.09.2011 18:36
fazikjunior
5
odpowiedz
fazikjunior
155
eXtreme

--->_MyszooR_: I to bedzie calkowicie legalne?

A np. instalacja z pirackiej plyty, ale z wykorzystaniem tego keya, ktory bedzie na lapku?

21.09.2011 18:53
fazikjunior
6
odpowiedz
fazikjunior
155
eXtreme

UPik

21.09.2011 20:13
7
odpowiedz
Dorin_NPC
12
Legend

Pirackie windowsy zazwyczaja sa troszke modyfikowane, sciagnij z torrentow lub skas idziej obraz 1:1 , wypal i zainstaluj. system bedzie legalny, na naklejce przeciez ci nie pisze ze masz niemieckiego windowsa , a z twoim kluczem sie ladnie aktywuje. Ja zrobilem tak, ze kupilem lapka , mialem pl viste, ale wraz z nia pelno programow smieci, wiec zdobylem obraz i tak zainstowalem viste, i jest w pelni aktywowana :)

21.09.2011 20:14
pecet007
8
odpowiedz
pecet007
179
~

Zobacz czy recovery nie ma takiej opcji.
Ja mam np. 7 Home Premium w lapku Vaio i przy recovery mogę sobie wybrać jedną z jakiś 10-15 wersji językowych.

24.10.2011 11:51
fazikjunior
9
odpowiedz
fazikjunior
155
eXtreme

pecet007-->
A jak zrobic to recovery? Jestem zielony z tego.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl