nowa karta 460 gtx
Witam po zakupie powyższej karty zaczęły się problemy takie gry jak np. bulletstorm , pes ,conviction w nich obraz jest bez problemu ale np. w taki shogunie , crysisie 2 ,shifcie czy hot porsuit obraz jest bardzo jaskrawy bez względu na sterowniki np shogunie wystarczyło wcisnąć alt i tab i wejść ponownie to było dobrze a w innych już nie
tak miałem różne 261 i 270 może jeszcze popróbuje ale to jest dziwne inne nowe gry chodzą dobrze a inne nie np. shifta 2 to musiałem wyłączyć kompa i włączyć od nowa i zaraz odpalić to obraz był zwyczajny jakby nie chciało coś załapać
Odinstaluj sterowniki, wyciagnij karte, podlacz ja jeszcze raz, zainstaluj sterowniki od nowa.
Jezeli nie sprobujesz to sie nie dowiesz.
Wina według mnie nie leży po stronie sterowników zainstalowałem najnowsze całkowicie usuwając poprzednio nawet ich folder wszedłem w panel nvidia i widzę że podobne efekt daje bawienie się z odcieniem może jakoś uruchamia się on w niektórych grach ale np. ich menu kolor jest normalny tylko w trójwymiarze jeszcze wyjmę kartę i zobaczę
Miałem podobne problemy jak mi kabel DVI (od karty do monitora) szwankował. Był uszkodzony (chyba połamany w pobliży wtyczki w karcie i wystarczył mały ruch i kolory się zmieniały jak na Twoim screenie)