Witam
Wczoraj dokonałem zakupu nowej grafiki XFX R7770 Core Edition. Jako że Ja niezbyt znam się na takich rzeczach był u mnie kuzyn który od dziecka zna się na komputerach. Podłączył nową grafikę i komputer odpalał ale bez obrazu. Podłączył nową grafikę do jego komputera i było to samo. Później zrobiliśmy drugi test i podłączył swoją grafikę do mojego kompa i śmigała. Kuzyn stwierdził że grafika jest zwalona więc dziś byłem z nią w sklepie. Sprzedawca włożył grafikę do swojego komputera i normalnie u niego działała. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Mój zasilacz to lc8650 power
zanieś do serwisu całą skrzynkę
tzn co? napisałeś że sprawdził na swoim komputerze, chodziło mi żebyś zaniósł swój komputer
Wszystko było zaniesione tam gdzie kupiłem. Facet rozpakował, podłączył i działała
Jeśli filmik miał mi pomóc to niestety nie spełnił swojego zadania :)
hmm zasilacz 650W, modułowy, całkiem niezły
Podłączyliście dodatkowe zródło zasilania do karty? To jest, w tej karcie jeden lub dwa 6pinowe kabelki?
Sprawdziliście kartę w innym slocie? (o ile masz 2 sloty na płycie głównej)
btw czy przy uruchamianiu nic nie piszczało, tzn kod błędu biosu?
Nic nie piszczało. Wszystko uruchomiało się normalnie oprócz obrazu. Wszystko było podłączane. Dziś jestem umówiony z pracownikami sklepu w którym to kupiłem i powiedzieli żebym przyniósł całego kompa i zobaczymy tam.
o tym właśnie pisałem w 2 poście;)
a reszta sprzętu jest na gwarancji? też u nich kupowana?
W takim razie przepraszam ale źle zrozumiałem :) No nic poczekam z godzinę na samochód i z nią pojadę. Dam znać co i jak jak wrócę