Kupilem dzis Nokie n8 i podoba mi się. Ale jest to mój pierwszy telefon tego typu, a podobno takie zabawki same lacza sie z internetem, uatktualniaja itp itd. Ktos posiada ten telefon i wie jak wszystkie takie opcje wylaczyc zeby nie przyszedl astronomiczny rachunek?
Aktualizacja do Symbian Belle (jeśli jeszcze nie masz Belle), ściągasz pasek powiadomień i wyłączasz dane mobilne/mobile data. Na S^3 i Anna - Ustawienia->Łączność->Ustawienia->Dane Mobilne (Wyłączone).
To chyba tyle.
Niestety nie udalo sie :] Wchodzac w ustawienia, nie widze tam "Dane mobilne"
Jest tam:
rzelacz na WLAN
Wyk. dan. we wlasnym kraju
Wyk. dan. za granica
Sieci docelowe
VPN
Jakis pomysl? Ja jestem strasznie do tylu z takimi spzetami, lopatologicznie mi trzeba :]
Ja jestem już na Belle i nie jestem w stanie teraz sprawdzić jak to było na Annie krok po kroku, w każdym razie musisz ustawić to tak, żeby nie zezwalać na korzystanie z danych we własnym kraju i za granicą. Czyli tam gdzie masz opcję z wyborem DM/WLAN zawsze wybierasz WLAN, a tam gdzie pyta Cię o dane mobilne albo wyłączasz, albo zezwalasz na to z największymi możliwymi ograniczeniami. Bardziej niestety Ci nie pomogę, pokombinuj trochę, ale obracaj się właśnie w obszarze Łączność->Ustawienia.
Poczytam jeszcze gdzies i ogarne temat powoli jakos, dzieki za pomoc.
A mozesz mi powiedziec czy ja mam możliwośc przejscia na ta belle? Daje wiecej mozliwosci, szybszy to jest system?
Wyk. dan. we wlasnym kraju
to mi wyglada na opcje ktorej szukasz
Masz możliwość. Pobierasz Nokia Suite na PC, podpinasz telefon do komputera włączasz ten program i już sobie poradzisz, to poprowadzi Cię za rękę. A czy warto? Wg mnie warto, na pewne jest szybszy i ładniejszy. Spotkałem się z narzekaniami na, ale ja polecam. No i łatwiej zadbać o koszty.