Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Nie mogę.

Forum Gry Zręcznościowe
Odpowiedz
12.07.2026 20:32
best.nick.ever
1
odpowiedz
best.nick.ever
152
Generał

Nie mogę.

Nigdy nie porzuciłem gry ze względu na poziom trudności, ale jestem blisko. Gram w Stellar Blade i walczę z czymś co mnie zabija jednym atakiem, bardzo nie cool. Krzywa trudności im nie wyszła. Przedostatni boss chyba. Ostatni to podobno krew z nosa, nie wiem czy jest sens brnąć. Porzuciliście kiedyś grę która bardzo Wam się podobała? W sensie przez trudność?

12.07.2026 21:06
Wrzesień
2
odpowiedz
Wrzesień
83
Idiot Doom Spiral

Porzuciliście kiedyś grę która bardzo Wam się podobała? W sensie przez trudność?
Tak, Lords of Xulima. Raz, że w pewnym momencie walki zrobiły się tak trudne, że musiałem biegać po planszy i szukać takich grup przeciwników, których już dałem radę pokonać na moim levelu. A dwa, że i tak po tych zwycięskich walkach musiałem zwykle odpoczywać, więc kurczyły mi się zasoby. Na żarcie w sklepach nie mogłem sobie pozwolić, bo było absurdalnie drogie, więc po paru walkach musiałem zawsze wracać do jednej lokacji, gdzie rosły owoce, żeby je pozbierać i w końcu przez to odpuściłem. Choć uważam, że to fajna gra, tylko wymaga mega cierpliwości, której nie mam.

No i soulslajki zanim zaczęto dodawać do nich poziomy trudności. Tu akurat nie chodziło nawet o jakichś bossów od których się odbijałem, tylko o to, że z moim marnym skillem musiałem bardzo dużo grindować i ostatecznie zawsze mi się w jakimś momencie znudziło.

12.07.2026 21:24
SnakePlissken
3
odpowiedz
1 odpowiedź
SnakePlissken
229
Ulubieniec forum Claude

Tak i do dziś mnie to męczy żeby zacząć grać w to od nowa ale gra niestety robi się w dalszej części nudna.

Chodzi o grę cRPG 'Lionheart' która jest całkiem fajna ale do momentu opuszczenia Barcelony. Potem walk była masa i nużyło a do tego nie mogłem pokonać pewnego bossa, demona jakiegoś. Totalnie byłem pod ścianą bo prawie nic mu nie robiłem. Nie wiem jak źle prowadziłem rozwój postaci, że tak wyszło. Postawiłem na niebieskiego ducha wszystko ale więcej nie pamiętam.

post wyedytowany przez SnakePlissken 2026-07-12 21:27:33
12.07.2026 22:42
WolfDale
3.1
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1

claudespeed18 Lionheart potrafi zmęczyć, ale mimo wszystko warto kiedyś wrócić żeby chociaż raz zaliczyć ten tytuł. Ale ogólnie co nie będziesz robił jest to trudny tytuł po Barcelonie, również wojna potrafi dać w kość gdzie dwóch wrogów potrafi wyczerpać postać prawie do zera i w kolejce jeszcze ze stu się ustawia.

Też byłem blisko porzucenia, ale jednak dotrwałem do końca. Podobnie miałem z pierwszym podejściem do Final Fantasy X kiedy niby długo toczyłem bój z przeciwnikiem, ale ostatecznie ponosiłem porażkę. Pamiętam że chyba odstawiłem wtedy grę na dwa lub trzy tygodnie, wróciłem do poprzedniej lokacji zdobyć trochę doświadczenia i za pierwszym razem obaliłem dziada.

post wyedytowany przez WolfDale 2026-07-12 22:43:34
12.07.2026 21:29
hopkins
4
odpowiedz
6 odpowiedzi
hopkins
239
Zaczarowany

Wyścig w Mafii. Porzuciłem na jakieś 3 miesiące. Wróciłem i od strzała praktycznie siadło.

12.07.2026 22:25
best.nick.ever
4.1
odpowiedz
best.nick.ever
152
Generał

hopkins Ten sławetny wyścig to chyba za drugim podejściem przeszedłem, a jestem beznadziejny w sterowaniu pojazdem.

12.07.2026 23:01
4.2
odpowiedz
Hakim
263
Senator

hopkins Ja go ukończyłem, ale z pół dnia się męczyłem. Było to o tyle bardziej wkurzające, że tam trzeba było jeszcze na ten wyścig dojechać normalnie ulicami miasta. Bo Mafia nie miała zapisów w dowolnym momencie.
Sam wyścig w którymś patchu uprościli, może dlatego było łatwiej po 3 miesiącach ;)
Fakt, był przegięty, bo tam nie można było nawet drobnego błędu popełnić i trzeba było się po prostu nauczyć trasy na pamięć.

12.07.2026 23:13
WolfDale
4.3
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1

Hakim Po któreś aktualizacji było można wybrać chyba dwa czy trzy poziomy trudności i wtedy faktycznie ci co wymiękali na pełnym realizmie mogli przejść wyścig w moment oraz popchnąć fabułę dalej.

Klimat jechania sportowym samochodem nocą i uważanie na policję robi na mnie wrażenie do dziś, cały czas czuje się ten dreszczyk i niepewność. Dopiero jak już wyjedziesz z miasta to odczuwasz trochę ulgi.

12.07.2026 23:57
4.4
odpowiedz
Darek1785
12
Generał

best.nick.ever

Ten wyścig w premierowej wersji jest trudniejszy i nie ma wyboru poziomu trudności później w której wersji został on ułatwiony.

13.07.2026 00:01
hopkins
4.5
odpowiedz
hopkins
239
Zaczarowany

Hakim Bez patcha skończyłem. Dopiero po latach, jak wróciłem, to zobaczyłem, że dodali wybór poziomu trudności :)

13.07.2026 11:25
4.6
odpowiedz
katai-iwa
73
Legend

hopkins Ja go przeszedłem, bo znajomy mi powiedział o pewnej sztuczce, która pozwalała szybko ten wyścig ukończyć.
A potem wyszła łatka i to poszło do kosza w zamian dając różne stopnie trudności.

12.07.2026 21:53
best.nick.ever
5
odpowiedz
best.nick.ever
152
Generał

Jutro spróbuję, na spokojnie.

12.07.2026 22:29
Racja
6
odpowiedz
Racja
16
Generał

Ja w połowie porzuciłem Celeste, zaraz na początku hollow knight i kingdome come.

12.07.2026 23:10
Sevek007
😂
7
odpowiedz
Sevek007
107
Everybody lies

Porzuciliście kiedyś grę która bardzo Wam się podobała? W sensie przez trudność?

Tak, Wiedźmin 3. Ale wróciłem po roku!

12.07.2026 23:50
Wrzesień
8
odpowiedz
Wrzesień
83
Idiot Doom Spiral

Przypomniała mi się jeszcze jedna gra, którą porzuciłem przez poziom trudności: Mordheim: City of the Damned.
Generalnie jest to naprawdę wciągająca gra taktyczna, ale poziom jej upierdliwości mnie w pewnym momencie przerósł. Nie dość, że nie ma tam żadnej opcji zapisania gry, to wysyłając swój oddział na misję chyba za każdym razem następowało u mnie jakieś "losowe" wydarzenie, które rozbijało formację i wszystkie jednostki zaczynały w różnych miejscach na planszy. Wtedy zostawało mi jedynie modlić się, żeby wylądowały gdzieś blisko siebie, a nie na drugim końcu miasta, bo ponowne zgrupowanie drużyny często kończyło się napotkaniem wrogich oddziałów, a pojedyncza jednostka najczęściej była z nimi bez szans.

W dodatku cały system tej gry wydawał się tak niesprawiedliwy i działający na niekorzyść gracza, że można było nabawić się nerwicy. Grałem siostrami Sigmara i w końcu udało mi się zarobić tyle kasy, żeby przyłączyć do drużyny najsilniejszą jednostkę tej frakcji (chyba Matriarchini się nazywała) i podczas bodajże trzeciej misji z nią w składzie zostałem przytłoczony siłami wroga i zwyczajnie musiałem uciekać. Wtedy, podczas ucieczki (która jest generalnie porzuceniem aktualnej misji) gra oblicza szansę na przeżycie dla każdej jednostki.
W drużynie miałem kilka sióstr, których i tak chciałem się pozbyć, bo w trakcie poprzednich misji np. straciły rękę, oko, albo uszkodziły sobie mózg (co w przypadku tego ostatniego czyni ją prawie bezużyteczną) i oczywiście te poharatane siostry wszystkie przeżyły. Natomiast jak przyszła kolej na tę Matriarchinię, na którą chuchałem i dmuchałem, żeby jej się tylko nic nie stało, to oczywiście gra "wylosowała" jej śmierć. Wtedy rzuciłem padem i stwierdziłem, że pierdole, nie gram w to, bo szkoda nerwów ;)

13.07.2026 05:23
best.nick.ever
9
odpowiedz
6 odpowiedzi
best.nick.ever
152
Generał

Widać, że to ich pierwsza gra. Nic nie wiedzą o stopniu trudności. Mam chyba milion omniboltow, jeszcze więcej vitcoinow. Po co? Jest tu jakiś ekspert od tej gry?

post wyedytowany przez best.nick.ever 2026-07-13 05:24:20
13.07.2026 06:55
9.1
odpowiedz
nazgul-r4jdowi3c
3
Pretorianin

To nie jest ich pierwsza gra.

13.07.2026 08:44
best.nick.ever
9.2
odpowiedz
best.nick.ever
152
Generał

A co wcześniej stworzyli? Widać zapatrzenie na japonski gamedev ale wykonanie jest koślawe. Niech ta piekna nacja zostanie przy serialach.

post wyedytowany przez best.nick.ever 2026-07-13 08:44:55
13.07.2026 08:56
9.3
odpowiedz
nazgul-r4jdowi3c
3
Pretorianin

Visual novelkę i dwie gachy, dzięki którym mieli pieniądze na większy projekt, czyli Stellara.

I który Boss sprawia ci trudność? Unidentified Naytiba?

post wyedytowany przez nazgul-r4jdowi3c 2026-07-13 08:57:19
13.07.2026 10:51
SnakePlissken
9.4
odpowiedz
SnakePlissken
229
Ulubieniec forum Claude
Wideo

best.nick.ever U azjatów najczęśćiej trzeba mocno grindować postać, żeby na spokojnie dać radę z bossami, zobacz czy da radę się cofnąć chyba że już jesteś za nieodwracalną linią lub nie idzie dalej rozwijać baby.

Nie bez powodu Steven He robił z tego polewkę. Takie gry są robione pod ich dzieci, czyli poziom trudności "ASIAN" ;)

https://www.youtube.com/watch?v=miD_TWmdGIY

post wyedytowany przez SnakePlissken 2026-07-13 10:54:19
13.07.2026 14:02
best.nick.ever
9.5
odpowiedz
best.nick.ever
152
Generał

nazgul-r4jdowi3c Za nic nie wiem jak używać spoilerów. Raven. Paruje 18 ciosów i 19 mnie powala. Co do kurwy za przeproszeniem

13.07.2026 16:22
13.07.2026 10:17
10
odpowiedz
Hakim
263
Senator

W sumie przypomniało mi się, Might & Magic VI. Grałem wiele lat po premierze, gdy gra już wyglądała na starocia, ale grało się znośnie do czasu aż dotarłem na jakieś pustynie. Były całe zawalone jakimiś wielkimi potworami, których zwyczajnie nie szło w takich liczbach pokonać. Nie wiem, możliwe, że nad nimi trzeba było po prostu przelecieć czy coś, ale w tamtym momencie wymiękłem i gry nigdy nie skończyłem.

post wyedytowany przez Hakim 2026-07-13 10:27:40
13.07.2026 14:14
best.nick.ever
11
odpowiedz
best.nick.ever
152
Generał

Cloud, js uwielbiam azjatycki gsmedev. Zawsze byłem gotowy przez misje poboczne. Tutaj dostałem osiemdziesiąty omnibot. Czy ktoś w to grał?

13.07.2026 16:22
best.nick.ever
12
odpowiedz
best.nick.ever
152
Generał

Lalala cała moja milosc do tej pięknej nacji prawie wyparowala. Lalals

Forum Forum Gry Zręcznościowe
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl