Nie mam uprawnień administratora, mimo że jestem na koncie administrator...

Forum Komputery
Odpowiedz
21.10.2011 15:19
emil kuroń
1
odpowiedz
emil kuroń
68

Nie mam uprawnień administratora, mimo że jestem na koncie administrator...

Mam W7. Gdy próbuje otworzyć jakiś folder (z innej partycji, na której jest zainstalowany WinXP) wywala mi, że nie mam do niego dostępu, bo nie mam uprawnień administratora. -,-

Jestem na koncie z pełnymi uprawnieniami (koto administratora), a mimo to nie mogę edytować/otworzyć/przenieść (etc.) pliku... Miał ktoś taki problem ? Co robić ?

21.10.2011 15:27
2
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend
Image

Nie możesz tego edytować, bo dostęp do plików ma administrator, ale tamtego systemu. Musisz przejąć pliki na własność. Wejdź we właściwości danego dysku lub katalogu i wybierz zakładkę "Zabezpieczenia" (screen). Następnie kliknij w Zaawansowane --> Zakładka "Właściciel" i kliknij "Edytuj". W polu "Zmień właściciela na:" wybierasz albo konkretnego użytkownika, albo całą grupę użytkowników (na przykład Administratorzy), zaznaczasz też ptaszka w "Zmień właściciela dla podkontenerów i obiektów", po czym klikasz zastosuj i czekasz.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl