Cześć.
Mam problem z większością gier na Steam - otóż po kliknięciu na ich ikonkę w celu ich uruchomienia, na Steamie przez 3-4 sekundy pokazuje się że jestem w grze, a później znika, a gra nawet się nie włącza. Można tak klikać w nieskończoność. Ktoś wie co się mogło spier*olić? Przykład kilku gier które nie działają: Pillars of Eternity, Borderlands 2, Warframe, Alan Wake, Alan Wake American Nightmare itd.
Posiadam tego nieszczęsnego Windowsa 10 64bit, zastanawiam się czy to on nie jest problemem... Z góry dzięki za pomoc.
bump
Spróbuj z wyłączonym firewallem i antywirusem. Windows 10 faktycznei miesza trochę z grami z DRM, niestety mam go 2 dni i nie umiem powiedzieć jak jest z grami na steam, Battle.net chodzi bez zarzutów. Spróbuj uruchomić grę jako administrator, z trybem zgodności z wczeniejszą wersją systemu.
Jakie było źródło tych gier, sklep z kluczami, Steam, czy podejrzanie tanie aukcje z allegro?
Mozliwe ze to problem z rozdzielczoscia. Wiec tak. Wejdz steam i wejdz w biblioteke. Kliknij prawym na gre. Bedzie tam przycisk "Wlasciwosci". Kliknij w niego. W zakladce "Ogolne" bedziesz mial taki przycisk jak "Ustaw opcje uruchamiania". Kliknij to i wpisz w oknie ktore ci wyskoczy "-w 1024 -h 768" I gra uruchomi ci sie w rozdzielczosci 1024x768. Mam nadzieje ze pomoglem !
Niestety żadna z powyższych rad nie pomogła :( Reinstall Steama robiłem.
Wszystkie gry mam w pudełkach - nie kupuje kluczy.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? :( Bo ręce mi już opadają na ten system...
bump
bump
Zainstalowałem przed chwilą najnowsze stery AMD, nadal kicha... ręce opadają. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Ja mialem podobny patent steam mial problem z directx zainstalowalem go osobno i wszsytko mi zaczelo dzialac.