Neuromancer
Trochę inaczej to sobie wyobrażałem czytając książkę, ale chyba i tak warto czekać.
MAG ma w przyszłym roku wypuścić nowe wydanie "Trylogii ciągu". Mam nadzieję, że nie w serialowych okładkach.
https://www.youtube.com/watch?v=g79GPZSQHBk
Troche czysto i malo depresyjnie, ale to chyba jest ta bogatsza czesc/miasto/dzielnica?
Z drugiej strony moim skromnym zdaniem Gibson zaadoptowany 1:1 bylby dzis ciezki do przepchania z duzym budzetem. Jak widac troszke ugrzeczniono stylistyke i chyba celowo bohaterowie wygladaja w miare normalnie. Zeby widz mogl poczuc jakas empatie.
Mnie sie ten potok depresji, degrengolady, syfu i upadku czlowieka jako jednostki ciezko czytalo (choc nie zrozummy sie zle, ksiazki SA super. Po prostu ten nihilistyczno-depresyjny sos Gibsona jest ciezkostrawny. Bardzo smaczny i wyszukany, ale ciezkostrawny. ;P).
Akceptujac powyzsze, to mi sie trailer podobal. Zwlaszcza ze bardzo malo pokazywal. Cyber zrobiony jak w ksiazkach. ;)
Zwlaszcza ze wzielo mnie z zaskoczenia, bo nawet nie wiedzialem ze adaptacja Gibsona jest w planach.
Apple pokazalo ze jak chce to potrafi, a zmiany w materiale zrodlowym potrafia byc okej (np. Lee Pace i Imperium w Fundacji... nie obrazilbym sie jakby tak bylo w ksiazkach).
CZekam i narazie nastawienie ostroznie pozytywne. ;)