Nether - warto?
Na przecenie na steam'ie, właśnie jest gra Nether. Zastanawiam się tylko, czy warto ją kupić. Chętnie posłucham opinii osób które w nią grały.
Jeśli od czasu gdy ostatni raz grałem nie nastąpiła wielka rewolucja to nie.
Gra byłą w fazie rozwojowej, nawet nie wiem kiedy zniknęła plakietka beta/ea a tu już -80%.
Szkoda czasu.
za ta cene sprawdzic mozna, jest pare spoko patentow + fajne zniszczone miasto (ktore caly czas sie powieksza) no i póki co to brak P2W
Co mi sie nie podobalo
-crafting jakis taki slaby i nie wiadomo za bardzo o co chodzi
-nie potworow sie musisz obawiac a graczy
-ile razy mozna zaczynac od nowa? bo jakis heniek łazi za toba i tylko czeka by cie zadzgac.
-teleportujace sie stwory? troce bez sensu
-no i w sumie to chyba brak jakiejkolwiek fabuly.
W oczekiwaniu na The Forest mozna sprawdzic
nether jako jedyny survival nie jest kolejnym klonem pozostałych, tylko nether wyróżnia się na tyle, że jest dużo więcej różnic niż podobieństw dlatego dziwi mnie taka fala negatywu.
-alieny zamiast zombi, nie spotkasz na każdym kroku setki głupich nie stanowiących problemów zombi, alieny są wytrzymałe, w większości momentów występują w pojedynkę dysponując różnymi umiejętnościami (teleporty, krzyk zwabiający inne alieny itp)
-można grać alienami (aktualnie 2 typami)
-z zabitych alienów wypadają części ich ciał, które wymieniamy na przedmioty lub sprzedajemy
-mapa nie jest ogromna ale właściwie do każdego budynku lub na jego dach można wejść, są podziemia, mosty, ogólnie zróżnicowany teren
-frakcje toczące walki o terytorium, dołączając do jakieś frakcji usuwa to główny problem survivali gdzie wszyscy strzelają do każdego gdy tylko go zobaczą( sławne KOS-Kill On Sight) oraz daje to możliwość grania w grupie
-misje losowo pojawiające się w grze takie jak zrzut zaopatrzenia, walka z bossem, obrona safezona i inne (tego aspektu całkowicie nie zgłębiłem)
-misje od handlarzy polegające głównie na przenoszenie paczek od jednego do drugiego za co dostajemy pieniądze i doświadczenie
-brak sławnego Pay2Win, pieniądze zdobywamy właściwie za wszystko (dzięki temu uzupełniamy braki leków czy amunicji)
-global inventory ma bardzo mało slotów dzięki temu nie ma czegoś takiego, że ktoś ma 1000 sztuk broni (slotów jest chyba 20-30 )
-za doświadczenie rozwijamy postać zyskując dodatkowe HP, umiejętności np blokowana ataków i inne