Witam, jestem totalnym laikiem i bardzo zmartwił mnie fakt że w moim laptopie nie będzie napędy na płyty :/ laptop jedzie dopiero do mnie a kilka gierek już mam zakupionych, więc mam do państwa pytanie jaki napęd zakupić w cenie do 150zl taki żeby był kompatybilny i działał normalnie :( bardzo proszę o pomoc i dziękuję!
Kup jakikolwiek napęd optyczny na usb i powinien działać.
@Pan_pan przeczytałem że mam tam USB 3.1 czy zna pan jakiś taki napęd? Czy byle co kupić i zadziała tak jak pan wyżej napisał? Pozdrawiam
Każdy jest taki sam, po prostu patrz żeby najlepiej był na interfejsie USB 3.0 z jednym kablem, bo w sklepie pewnie spróbują wypchnąć Tobie starocie które musiały być zasilane z dwóch wtyczek i innych dziwadeł.
A jeśli kupię taki z USB 2.0 to będzie pasować? Czy musi koniecznie być taki 3.0?
@WolfDale koniecznie potrzebuję jakiegoś napedu :( ja jestem starej daty graczem:( ale do tego bardzo zielonym w takich sprawach, więc reasumując jeśli zakupie np. Taki napęd firmy Asus z interfejsem USB 2.0 to normalnie będę mógł go podłączyć do mojego laptopa i zainstalować sobie gry z płyty tak? (Przepraszam za moją "głupotę" ale naprawdę jestem totalnie zielony w takich sprawach)