Witam,możecie mi polecić jakąś grę w tych klimatach? Główny bohater jest detektywem i rozwiązuje zagadki morderstw jakiegoś psychopaty albo coś takiego.Może być to przygodówka,a najlepiej gra akcji coś takiego Condemned-Cryminal Origins.
Hmm....
Ja osobiście polecę dwie gry - jedną , która pasuje do opisu , lecz na razie jej nie tknąłem ( też dlatego , iż to exclusive :) i jedną , którą rekomenduję z własnego doświadczenia...
Chodzi mi właściwie o :
Condemned 2 - podobno wcale nie gorsza od pierwowzoru , również trzyma w napięciu i oferuje ciężki klimat , lecz niestety , aby cieszyć się przywilejem grania , musisz być posiadaczem xboxa 360.... Bez tego ani rusz. :)
Call of Cthulhu : Dark Corners of the earth - mimo że gra ma już swoje lata , to nadal potrafi cieszyć odbiorcę i oferować ciekawie opowiedzianą fabułę oraz wcale nie sztampowy klimat grozy wprost wyjęty z prozy Lovecrafta.... Grę polecam z osobistych doświadczeń - niezmiernie przypadła mi do gustu i w dalszym ciągu nieraz do niej wracam. Charakterystyka gry nawet pasuje do twojego opisu - sterujemy prywatnym detektywem - Jackiem Waltersem , który otrzymuje z pozoru bardzo niewinną sprawę odnalezienia zaginionego sklepikarza.... Nie domyśla się , jaki koszmar będzie musiał przeżyć... Produkcja ma miejsce w nieco starszych realiach aniżeli Condemned , więc może ci do gustu nie przypaść , lecz ja osobiście byłem nią oczarowany... Polecam szczerze. :)
L.A. Noire?
Fahrenheit?
Heavy Rain?
Pirat099 - Żartujesz?
Ja też bym polecił od siebie Heavy Rain.
Pasuje do twojego klimatu:
Jest facet który próbuje powstrzymać psychopatę grając w jego grę.
Jest babka która chce pomóc temu pierwszemu.
Jest koleś z FBI który chce złapać psychopatę.
I jest detektyw który próbuje ;) znaleźć psychopatę.
max payne 1 i2 polecam
Ja również polecam Max Payne. To świetna gra. Może i słaba grafika ale klimat świetny.