Może by tak nowy punkt regulaminu?
Proponuję go nazwać: "Zakaz rozmów o sztuce, a w szczególności o rzeźbach".
Żałosne co administracja wyprawia na tym forum.
^ Po to założono wątek, żeby dyskutować nad tym, czy rzeźba kogoś obraża czy nie, czy nawołuje do nienawiści czy nie. To się nazywa dyskusja, a forum nazywa się dyskusyjne. Ale jakiś pożal się boże admin widocznie w kwestiach etycznych jest bardziej wyedukowany od nas, nie wiem, może ma tytuł profesora czy coś, i wie lepiej.
Kiera - dzień czy dwa dni temu założyłem podobny i też poleciał. Forum schodzi na psy zwyczajnie. Cenzura jak za komuny (gdzie w jakiejś komunistycznej gazecie by się pojawiło zdjęcie takiego pomnika!?)
No właśnie, dlaczego wątek został natychmiast usunięty, nie łamał on w żaden sposób regulaminu.
Nie wszystko można sprowadzić do suchego regulaminu, tu akurat rozumiem - połączenie tematu gwałtu, Armii Czerwonej i czegoś tam jeszcze mogłoby doprowadzić do niezłego shitstormu.
I za przeproszeniem - nie pier... że tym wątkiem chodziło ci o dyskusje o sztuce i rzeźbach...
gnoll - Mój wątek dotyczył tylko wypowiedzi rosyjskiego ambasadora.
I za przeproszeniem - nie pier... że tym wątkiem chodziło ci o dyskusje o sztuce i rzeźbach...
Fakt, to był punkt wyjścia, ale wiemy wszyscy gdzie by dyskusja skończyła. Ale po co usuwać taki wątek? Administracja się tylko kompromituje. Przecież jak kogoś nie interesuje polityka czy historia to przeczyta kilka postów i zwyczajnie wątek upuści. Kto będzie miał ochotę na dyskusje/shitstorm ten zostanie. Czemu taki wątek poleciał, a bzdury typu szklanie niebo, wklęsła ziemia nabijają po kilkaset postów i jeszcze powstają kolejne części? Tego admin nie usuwa, czemu? Wklęsła ziemia stoi ponad forumowym prawem czy jak?
OK, podsumuję GOLa: założysz wątek, że ziemia jest wklęsła, niebo szklane, wątek zostanie, twoje konto także, masz jak w banku minimum 300 postów. Założysz wątek, zacytujesz ambasadora, wyrazisz opinie o jakieś bzdurnej rzeźbie - admin się przyczepi. Ja nie wiem o czym to świadczy, nie, wiem, ale dostane bana jak napisze. Zwyczajne miernoty i tyle.
A zresztą w dupie to mam, nie czekam aż mnie wreszcie zbanują tylko usuwam konto, bo po prostu żal mi moich nerwów żeby się użerać z adminami po szkole. Dziękuję, do widzenia. Już dawno powinienem to zrobić. Przenoszę się teraz do komentarzy na Onecie i TVN24, tam mi chociaż nikt posta nie usunie.
Shitstorm o wklęsłej ziemi jest głupi, ale nieszkodliwy. Shitstorm o gwałcie może być nieprzyjemny, bo dotyka wielu rzeczy, które mogą zniszczyć człowieka. A argument że kogoś nie interesuje... a jak zainteresuje i ten gość będzie jechał po bandzie, to już OK? Z tego samego powodu pracownik stacji benzynowej pilnuje by na jej terenie nie bawić się zapałkami, z tego samego powodu admin od razu ci skasował potencjalną dyskusję o gwałcie, komunizmie, o tym jak działała Armia Czerwona. Proste?
Ksionim - administracja GOLa jest okresowo uczulona na różne tematy polityczne. Co więcej nie sposób określić jak linia usuwać/nie usuwać będzie przebiegać.
gnoll - ale to jest asekuranctwo które jest szkodliwe dla forów.
Rozumiem skasować wątek jak ludzie zaczną się wyzywać, albo faktycznie nienawiści narodowościowej będzie tam pełno.
Ale nie dobrze jest robić to prewencyjnie.
Ale nie dobrze jest robić to prewencyjnie.
Nie sądzę. Niektóre tematy powinny być na TAKICH forach od razu kasowane, albo fakt - szczególnie monitorowane. To wciąż forum o grach, gdzie administracja jest średnio szybka, więc nawet pytania o te tematy, nawet jeżeli autor ma czysto neutralne poglądy, powinny być raczej niedozwolone. Rzekłem. Gwałt jest szczególnym i najniższym rodzajem g..na na tym świecie, więc takie pierdu-pierdu obok wątku o GTA V jest dla mnie nawet trywializowaniem. Rzekłem.
[8] Mój ulubiony fragment regulaminu forum, który zawsze cytuję w podobnych przypadkach. Założyłeś konto sześć lat temu i jeszcze tego nie ogarnąłeś...?
Moderatorzy i Administratorzy forum mogą, bez konieczności tłumaczenia się i bez ostrzeżenia zmieniać stopnie, usuwać posty, usuwać wątki, blokować ksywki, blokować numery IP, modyfikować wypowiedzi dowolnego czytelnika.