Mowienie pod przycisk Audacity

Forum Komputery
Odpowiedz
25.11.2018 14:03
Rappa
1
odpowiedz
Rappa
80
Generał

Mowienie pod przycisk Audacity

Witam wiecie moze czy da sie ustawić to, aby mikrofon w audacity był aktywny tylko gdy trzymam dany przycisk? Chciałem coś nagrać, ale moja klawiatura jest zbyt głośna i cały czas ją słychać.

25.11.2018 16:43
2
odpowiedz
Insekt6
74
Generał

Czegoś takiego zazwyczaj w DAW nie ma.
Potrzebujesz włączyć na ścieżce z nagranym śladem bramkę szumów. Pobrałem Audacity i niestety nie znalazłem tego efektu, a nie wiem czy aplikacja pozwala na odpalenie zewnętrznych efektów VST.

Używam jedynie Reapera i w nim Ci mogę poradzić.
https://www.reaper.fm/download.php – po wygaśnięciu wersji próbnej aplikacja chodzi tak samo jak pełna wersja, oprócz ekranu startowego.
Będzie tak: Nowe ścieżki dodaje się skrótem CTRL+N. Do nagrywania należy uzbrajać ścieżkę przyciskiem „ar” obok jej tłumika, a potem „record” na pasku przewijania powyżej.

Bramka szumów jest dostępna pod przyciskiem „fx”, powyżej przycisku uzbrajania. Wybierasz z listy Cockos - ReaGate. Tłumikiem po lewej ustawiasz próg działania.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl