Montaż radiatorów na ram

Forum Komputery
Odpowiedz
05.09.2012 12:13
ES_Lechu
1
odpowiedz
ES_Lechu
108
Mocny Mariusz
Image

Montaż radiatorów na ram

Witam,

Na miejsce moich spalonych goodram pro (w pomaranczowych radiatorach) trafił nowy Goodram bez radiatorów.

Rozkminiam nad przelozeniem tych radiatorów, juz je zdemontowałem, czyszcze je wlasnie z kleju. Docelowo planuje popaćkać kostki pastą termoprzeowdzącą i zapiąć te radiatorki na nowych ramach.

Co myslicie?

p.s tak, głownie dla lansu bo podobaja mi się te pomarańczowe obudowy

edit: zeby nie bylo, szukałem, ale w internecie znalazlem chyba tylko jeden wątek na jakims forum PC o takim czyms. Zastanawiam się, czy brak zjawiska jest czyms uzasadniony czy poprostu nikomu sie nie chce pie****c z detalami?

05.09.2012 12:19
Bart2233
2
odpowiedz
Bart2233
132
Peaceblaster

No normalnie nakładasz paste zakładasz rzemyki i jazda, skoro to ma tylko ładnie wyglądać to co ty jeszcze chcesz?

05.09.2012 14:06
ES_Lechu
3
odpowiedz
ES_Lechu
108
Mocny Mariusz

Zastanawiam sie, czy pasta bedzie ok bo oryginalnie jest to montowane na jakis klej. Nie chce spieprzyc ;d

Chociaz teraz zastanawiam się nad sensem tego. Bede musiał zdjać naklejki z ramów i mysle, ze nawet jesli przekleje je na radiatory będzie się to równało utracie gwarancji. am i right?

05.09.2012 14:42
PanSmok
4
odpowiedz
PanSmok
268
Legend

Chcesz schlodzic RAM'y? Zamontuj nad nimi wentylator. Tego typu "radiatory" pomagaja tyle co umarlemu kadzidlo...

05.09.2012 14:44
ES_Lechu
5
odpowiedz
ES_Lechu
108
Mocny Mariusz

Przeciez mowie, ze to dla wyglądu ;) Podobaja mi się pomarańczowe. Zastanawiam się tylko, czy pasta spełni swoją rolę. Bo nie chce pogorszyc :P a latwo pogorszyc odprowadzanie ciepła zamiast poprawic

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl