Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Monster Hunter na PSP

07.04.2012 23:42
Roniq
1
Roniq
111
Unknown

Monster Hunter na PSP

Chciałem sobie troszkę odkurzyć PSP i pomyślałem sobie, że może skuszę się na jakąś grę z tej serii. Nie wiem tylko jakie części wyszły na PSP i które są warte uwagi. Jedyne co wiem o tych grach to to, że są trudne :P

Może ktoś posiada jakąś część i jest w stanie polecić?

No i jak to jest z tym poziomem trudności? Da się grę przejść czy nie bardzo? :D

08.04.2012 12:53
Roniq
2
odpowiedz
Roniq
111
Unknown

@Up :)

08.04.2012 12:58
3
odpowiedz
zanonimizowany38189
107
Senator

Monster Hunter Freedom Unite.
Trudna to złe słowo, bo kojarzy się z jakimś sztucznym utrudnianiem. Po prostu nie można popełniać błędów.

Niezliczoną ilość godzin spędziłem przy niej na PSP.

08.04.2012 13:07
4
odpowiedz
zanonimizowany23874
136
Legend

Jak wyzej: Monster Hunter Freedom unite - jest najbardziej rozbudowany ze wszystkich MH. Istnieje jeszcze Monster Hunter 3 (czy Trii) ale IMO jest znacznie slabszy.

Trudnosc? Nauczysz sie. Poczatkowo polujesz na velociraptory i przerosniete swiniaki uczac sie omijac ich ataki itp. Dopiero pozniej powoli dostajesz coraz to wieksze i trudniejsze potworki do eksterminacji. Sa tez rozne poziomy trudnosci (zawsze startujesz od latwego) - wiec dojdziesz tak daleko jak dasz rade. Nikt nie kaze ci zabijac najwiekszych potworow na G-rank na starcie.

Aha i tak na zas - rob jednoczesnie Village Elder questy i Guild Hall questy aby pozniej nie bawic sie w nadrabianie guild halla jak jestes daleko na elderach.

Co do broni: NIE upieraj sie na jedna, ze bedziesz walczyl TYLKO katana albo TYLKO dwurakiem. Mozna, ale jest to BARDZO trudne - po prostu niektore potwory sa upierdliwe do trafienia wolniejsza bronia itp. Najlepiej miec ze 2 bronie do walki wrecz plus jedna bron zasiegowa.

08.04.2012 13:54
Roniq
5
odpowiedz
Roniq
111
Unknown

[4]

No apropo eq to własnie tak słyszałem, że nie ubieramy się tam w 1 rodzaj, bo jest najlepszy. Trzeba się przystosować do przeciwnika :)

Dzięki za polecenie :) Widzę, że cena nie duża, to załapie się na kupno razem z Wieśkiem 2 :)

08.04.2012 15:22
Roniq
6
odpowiedz
Roniq
111
Unknown

A i jeszcze takie jedno pytanko mnie naszło. Czy grę da się w ogóle przejść, czy to jest takie nieskończone polowanie? Bo przyznam, że jak nie mam przed sobą jakiegoś celu, to po jakimś czasie mnie coraz mniej do gry ciągnie.

08.04.2012 15:24
7
odpowiedz
zanonimizowany23874
136
Legend

Nieskonczone. Ale jak chcesz moge dac ci cel: zabic White Fatalisa na G ranku. have fun :)

Przyznaje, ze jestem za cienki w uszach na niego i po 1500 godzin nadal nie udalo mi sie zabic Crimson Fatalisa (to on odblokowuje White Fatalisa) na G-ranku.

08.04.2012 15:46
Roniq
8
odpowiedz
Roniq
111
Unknown

CO? 1500h masz w grze? Masakra ! Jeśli gra mnie wciągnie to na pewno będę miał podobny czas, bo jestem nerdem :)

Edit// Jak możesz to uświadom mnie co to ten G Rank :)

08.04.2012 16:01
9
odpowiedz
zanonimizowany23874
136
Legend

Po prostu trudniejszy poziom. Jest low rank, high rank i G-rank (wyszedl w dodatku MH portable 2nd G, ktory jest wbudowany w MH Freedom Unite od startu).

Forum: Monster Hunter na PSP