Monitor Mini-led - ktoś ma? może coś polecić?
Powoli zastanawiam się wymanią swojego IPS-a, ale tyle widzę wątków o problemach z OLED-ami na reddicie (od rys po problemy z tekstem), że raczej skłaniałbym się w stronę Mini-ledów. Problem w tym, że wybór jest raczej znikomy. Ktoś ma jakąś 27 calówkę albo 34 calówkę ultrawide i może coś powiedzieć?
Ja mam dwa, ale telewizory Mini LED. Oba są na VA, ale te VA to zupełnie inna liga. Na większym mam kąty widzenia jak w OLEDzie. Im więcej stref wygaszania tym lepiej.
W kwestii monitorów to mam jedną radę. Kup w tej samej kwocie OLEDa i Mini LEDa. Porównasz oba i jeden z nich zwrócisz.
Z tymi czcionkami bym nie dramatyzował. Mam 1 generację i jedna z opcji dość fajne je skorygowała. Obecnie w droższych modelach tego już prawie nie widać.
Powłoki są błyszczące i matowe. Na to warto zwrócić uwagę.
Z czyszczeniem trzeba być ostrożnym. To fakt
Uważałbym na Mini-ledy bo chociaż wydają się idealnym kompromisem między led i oled to z jakiegoś powodu jest ich bardzo mało na rynku. Giganty TV samsung i LG też ich nie produkują podobno.
Giganty TV samsung i LG też ich nie produkują podobno.
Produkują i to od kilku dobrych lat. LG faktycznie nie ma ich w ofercie zbyt dużo, ale Samsung ma całkiem sporo modeli. Na ten rok też zapowiedzieli parę nowości.