Witam,
poszukuję monitora w cenie do 450 zł, głównym zastosowaniem będzie tzw. praca biurowa (programowanie), acz będzie również wykorzystywany w celach multimedialnych, rozrywkowych.
Póki co, mam upatrzone poniższe 2 modele:
Jakieś sugestie, rady?
Potwierdzam wszystko , co mówi EnX....
Sam jestem od niedawna nabywcą modelu BenQ G2222HDL i muszę przyznać , że sprawuje się znakomicie.... Przekątna obrazu jest zadowalająca , a jakość wyświetlania też nie ma nic do zarzucenia... Zastanawiałem się pomiędzy nim , a tym Lg W22 , ale ostatecznie wybrałem tego pierwszego i nie żałuję. Bierz śmiało , to sprawdzony model , ew. poczytaj w internecie na jego temat. Opinie są jak najbardziej korzystne....
Rzeczywiście, wcześniej nie brałem go pod uwagę, ale jak poprzeglądałem sobie opinie to myślę że chyba się zdecyduję na niego.
Jedno pytanie - jak wygląda kwestia podłączenia go poprzez kabel VGA? Jakość obrazu mocno na tym cierpi?
W moim lapku mam tylko VGA i HDMI, ewentualnie mógłbym spróbować zainwestować w przejściówkę HDMI-DVI.
UP, powyższe pytania i jeszcze jedna kwestia - widzę, że w zbliżonej cenie jest model G2220HD, który różni się tym, że nie ma podświetlania LED'owego.
I się zastanawiam czy nie lepszy będzie wybór właśnie tego modelu, gdyż główne przeznaczenie jest mimo wszystko "biurowe".