Monitor - do 1000zł.

Forum Technologiczne
Odpowiedz
03.05.2013 20:33
xMATEN
1
odpowiedz
xMATEN
20
Pretorianin

Monitor - do 1000zł.

Witam. Poszukuję monitora głównie do gier. Cena, tak jak napisałem w tytule do 1000zł. Jednak mam kilka wymagań, monitor 22" do 24". MUSI mieć złącze HDMI, bo chcę podłączyć Xboxa. Bardzo dobrze by było, gdyby monitor miał głośniki, bo inaczej nie będę miał dźwięku w Xboxie. Ew. jeśli nie będzie wbudowanych głośników fajnie by było gdyby można było podłączyć głośniki do monitora, coś takiego gdzieś widziałem. To chyba tyle. Dzięki i pozdrawiam.

03.05.2013 21:18
2
odpowiedz
M'gba-eb_NPC
52
Generał

LG IPS237

edit: To mój. Jest dobry, używam go często do PS3. Ale dopiero teraz przeczytałem że potrzebujesz wbudowanych głośników, a on takich nie ma.

03.05.2013 21:22
xMATEN
3
odpowiedz
xMATEN
20
Pretorianin

Tzn. głośniki nie są tak ważne. Poradzę sobie bez nich. Jeśli oferuje dobrą jakość to się zdecyduję.

03.05.2013 21:23
4
odpowiedz
M'gba-eb_NPC
52
Generał

Tak, jakość jest dobra. W ogóle gra mi się np. na PS3 lepiej niż na moim 32" telewizorku.

03.05.2013 21:25
Mr. JaQb
5
odpowiedz
Mr. JaQb
115
Legend

A ja używam Della u2412m z xboxem, chociaż nie ma ani głośników, ani HDMI. Czary? ;)

Nie, po prostu kupujesz adapter audio, kabel HDMI-DVI, podpinasz końcówkę HDMI do xboxa, DVI do monitora, adapter audio wpinasz w xboxa, a do niego doprowadzasz kable z głośników. Wszystko hula, a monitor najlepszy do 1000 złotych.

03.05.2013 21:34
xMATEN
6
odpowiedz
xMATEN
20
Pretorianin

O to mi się podoba. Teraz Xboxa mam podłączonego do tego wejścia co komputer, muszę sobie zamieniać jak chcę na X360 pograć. Natomiast z dźwiękiem zrobiłem tak, że ten kabel jest rozłączony na dwie części tak jakby, bo ma kabelki odpowiedzialne za dźwięk, z tym, że musiałem je podłączyć do starej wieży, bo do moich głośników nie pasuje.

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl