Monitor - do 1000zł.
Witam. Poszukuję monitora głównie do gier. Cena, tak jak napisałem w tytule do 1000zł. Jednak mam kilka wymagań, monitor 22" do 24". MUSI mieć złącze HDMI, bo chcę podłączyć Xboxa. Bardzo dobrze by było, gdyby monitor miał głośniki, bo inaczej nie będę miał dźwięku w Xboxie. Ew. jeśli nie będzie wbudowanych głośników fajnie by było gdyby można było podłączyć głośniki do monitora, coś takiego gdzieś widziałem. To chyba tyle. Dzięki i pozdrawiam.
LG IPS237
edit: To mój. Jest dobry, używam go często do PS3. Ale dopiero teraz przeczytałem że potrzebujesz wbudowanych głośników, a on takich nie ma.
Tzn. głośniki nie są tak ważne. Poradzę sobie bez nich. Jeśli oferuje dobrą jakość to się zdecyduję.
Tak, jakość jest dobra. W ogóle gra mi się np. na PS3 lepiej niż na moim 32" telewizorku.
A ja używam Della u2412m z xboxem, chociaż nie ma ani głośników, ani HDMI. Czary? ;)
Nie, po prostu kupujesz adapter audio, kabel HDMI-DVI, podpinasz końcówkę HDMI do xboxa, DVI do monitora, adapter audio wpinasz w xboxa, a do niego doprowadzasz kable z głośników. Wszystko hula, a monitor najlepszy do 1000 złotych.
O to mi się podoba. Teraz Xboxa mam podłączonego do tego wejścia co komputer, muszę sobie zamieniać jak chcę na X360 pograć. Natomiast z dźwiękiem zrobiłem tak, że ten kabel jest rozłączony na dwie części tak jakby, bo ma kabelki odpowiedzialne za dźwięk, z tym, że musiałem je podłączyć do starej wieży, bo do moich głośników nie pasuje.