Monitor ASUS VW222S - problem z wyświetlaniem obrazu

Forum Komputery
Odpowiedz
02.05.2011 20:06
1
odpowiedz
Oretseth_NPC
32
Konsul

Monitor ASUS VW222S - problem z wyświetlaniem obrazu

Witam. Od dłuższego czasu (rok lub 2) posiadam monitor ASUS VW222S. Wcześniej nie miałem z nim problemów (albo ja nie zwracałem na to uwagi). W grudniu kupiłem nowy komputer (nie wiem czy to ma związek z problemem, ale powiedzieć nie zaszkodzi).
Otóż problem polega na tym, że prawie zawsze grach na ekranie pojawiają się paski latające od góry do dołu lub czasem na odwrót. Rzadko, ale również zdarza się, że takie coś występuje, jak jestem na pulpicie (w tym jakieś programy, przeglądarki). Nie wiem co robić. Jest to strasznie uciążliwe. Nie mam pojęcia co zrobić. Paski występują już dłuższy czas. Wczoraj odpiąłem monitor od komputera i podłączyłem do laptopa. Niestety po chwili na ekranie pojawiły się latające paski. Jest jakaś szansa, żeby temu zaradzić?

PS: szukałem odpowiedzi na forach, ale znalazłem tylko problem, rozwiązania niestety tam nie było. Od razy powiem parę rzeczy które mogą się przydać. Po dosunięciu głośników od monitora problem nadal występuje. Nie da się uchwycić tych pasków na screenie.

Jeżeli macie jakieś pomysły to koniecznie piszcie. Jak nie to chociaż miło mi, że to przeczytaliście :D

02.05.2011 21:32
2
odpowiedz
Oretseth_NPC
32
Konsul

UP

02.05.2011 21:45
3
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Jeżeli po podłączeniu monitora do laptopa nadal pojawiają się pasy, to wychodzi na usterkę monitora. Już nie ma gwarancji? Próbowałeś zmieniać gniazdo podłączenia, ruszać kablem i wtyczkami podczas pracy monitora obserwując zmiany obrazu?

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl