Mam pytanie czy ktoś posiada taki monitor i może opisać wrażenia. Planuję kupić w rozdzielczości 3440 x 1440 z g-synkiem 35 cali tylko ciekawi mnie czy każda gra będzie od razu skalowana do takiej rozdzielczości czy karta grafiki nawet rtx 2080 wyrobi. Aktualnie gram w fullHD ale myślę, że nadeszła pora na nowe doznania. Trochę się obawiam matrycy MVA, aktualnie gram na IPS a obok mam TN i nasycenie kolorów jest nieporównywalne. Jak mam wydać ponad 3k za monitor to chciałbym się dowiedzieć czy przeżyje agonię.
Sprzet na tyle rzadki ,ze watpie czy znajdziesz kogos kto akurat taki model ma. Przy tak nietypowych modelach zdalbym sie raczej na opinie serwisow profesjonalnie testujacych sprzety: CNET, Tomshardware i podobne. Moze nie napisza wszystkiego ale przynajmniej bedziesz wiedzial ze nie kupujesz kompletnego bubla.
Na yt ostro się do niego spuszczali (oglądnąłem kilka recenzji) czasem bywa tak że filmy są sponsorowane dlatego chciałbym poznać opinię graczy.
To w takim razie upewnij się, że model jest faktycznie nowy i fabrycznie zaplombowany. Bo jeżeli używany lub po testach, to może się lepić i być brudny.