Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: monitor 23-24'

12.09.2012 22:53
1
Cypher.
194
a piece of strange

monitor 23-24'

Mam zamiar kupic sobie monitor, celowalem w 24 ale jezeli mialaby to byc znacznie lepsza 23 w podobnej cenie to wezme mniejszy. Cena do okolo 850zl, moge i troszke wiecej ale w sumie to nieszczegolnie bym chcial. Przez jakis dluzszy czas bedzie mi sluzyl jedynie jako telewizor do ogladania filmow oraz cyfry+online, tvpsport.pl i innych streamow dobrej jakosci.

Czytalem juz inne tematy tu i na innych stronkach, wybralem kilka m.in:

-Iiyama ProLite X2472HD-B1, jednak sa bardzo rozne opinie do smuzenia. Niektorzy mowia, ze sa niezauwazalne, inni ze jest tragedia i nawet w filmie widac. Skoro ma byc glownie jako tv to nie wiem czy warto ryzykowac, choc nie wiem tez czemu tak zroznicowane opinie.

-LG E2370V-BF,

-LG IPS236V-PN, polecony tutaj w innym temacie, jednak czytalem, ze do filmow tez srednio sie nadaje ze wzgledu na smuzenie.

-BenQ EW2430, jest w polecanych na purepc, tez rozne opinie i recenzje,

-LG M2482D, na poczatku on byl faworytem bo teoretycznie mysllaem, zeby mial od razu tuner, ale ostatecznie mysle, ze tuner nie jest mi jakos szczegolnie potrzebny i zawsze te pare stowek mozna zostawic w kieszenie, szczegolnie, ze ciezko znalezc jakies porzadne recenzje czy opinie.

Jezeli ktos ma ktorys z tych modeli lub tez inny z podobnej polki to dajcie znac,
pozdrawiam

13.09.2012 04:43
reksio
2
odpowiedz
reksio
220
Pies Pogrzebany

Cypher, mam LG IPS wersję 21' calową i żadnego smużenia nie uświadczyłem, a oglądam na nim od blurayów po jutuby, gram sporo i naprawdę nic takiego nie widzę.

13.09.2012 12:06
3
odpowiedz
Cypher.
194
a piece of strange

No wlasnie, mozliwe, ze tez na zadnym bym nie zauwazyl, ale niektorzy znow pisza, ze nie nadaja sie do gier i filmow, a wtedy szkoda jakbym mial sie meczyc. Moze ktos jeszcze?

Forum: monitor 23-24'