Witam. Jestem już naprawdę zmęczony i zirytowany całą sytuacją. Najpierw miałem problemy z kupnem tej gry na Windows store. Kiedy już udało mi się kupić to potem gra nie chciała się pobrać (pobieranie się zapętlało a potem nagle leciało od zera). Zrobiłem formata całego systemu, gra sie dzisiaj sciagnela i zainstalowala. Zadowolony odpalam, ładowanie gry (z resztą zajebiście długie, wtf?), napis, że gra optymalizuje ustawienia. Dochodzi do 65% i nagle wywala do pulpitu. Bez żadnego błędu. Próbowałem już chyba wszystkiego:
- wyłączyłem mikrofon i wszystkie urządzenia nagrywające w ustawieniach systemu
- wyłączyłem mikrofon w ustawieniach aplikacji
- wyłączyłem mikforon w ustawieniach gry
- wylogowywałem się z aplikacji Xbox, odłączałem internet i logowałem się przez grę
- resetowałem aplikacje w ustawieniach systemu
Wszystkie te kroki jakoby miały naprawić problem. Otóż żaden z nich nie pomógł. Ktoś ma jeszcze pomysły? Słowo daję, jeszcze dzień i tak się wku*wie, że po prostu zrobię refunda bo mnie już szlag jasny trafia. Człowiek wywala na grę 160 zł. I nie pogra.
Spełniam zalecane wymagania sprzętowe. Dodam, że demo chodziło bez zarzutów.
Nie wiem czy to pomoże, ale u mnie crashe w demie powodował firewall (Comodo) i trzeba go było usunąć. Antywirus też może psuć grę.
WIN 10 ? Sprobuj odinstalowac Skype Preview. Nie wiem czy pomoze z Forza ale ze Stellaris pomoglo.
Dziwne, mam pelna wersje i u mnie wszystko dobrze chodzi