Moje smutne przemyslenia dotyczace EA FC 26.
No wiec z powodu mistrzostw naszla mnie ochota na pogranie w jakies meczyki. Znalazlem informacje, ze FC 26 dostala tryb World Cup. Ostatnim przeze mnie grana odslona bylo Fifa 2018 na konsoli ps4, a pozniej na ps5. Mam w pamieci dawne specjalne osobne odslony Fifa World Cup, ktore byly tylko poswiecone mistrzostwom. Z oficjalna muzyka mistrzostw,skladami i calym tym jazzem. Ea Fc 26 jest dostepna za darmo do pogrania w usludze Amazona Luna dla osob co oplacaja Prime. No wiec odpalilem ta odslone. Wybralem druzyne i z ciekawosci doszlem i wygralem z nia final.
Sprawdzalem na yt na 5090 max settings, czy aby strumyk nie nieszczy jakosci. Odpalilem fife 2018 na ps5 i moim zdaniem wyglada duzo lepiej niz ea fc 26. Gracze tez wygladaja naturalniej. Gameplayowo tez jest lepiej. Polscy komentatorzy maja bardzo malo nagranych komentarzy i juz po 2 meczu mamy te same suchary. Nie pada slowo mistrzostwo swiata tylko "puchary". Puchar w grze wyglada smiesznie i ma natloczone EA FC 26.
Jest mega brzydki i stock. EA FC 25 przyniosla EA "$2 billion annually" . To jest taka ilosc pieniedzy, ze naprawde nie rozumiem dlaczego nie zrobili osobnej odslony dla mistrzostw i nie dogadali sie z FIFA. Dla przykladu Iran nie ma portretow graczy przy zmianach.I moglbym wymieniac i wymieniac. To nawet nie jest slabe DLC tylk porazka. Gra jest teraz na promoci za 60 zl. Gdybym zaplacil te 60 zl to bym byl mega zly za wyrzucenie pieniedzy. UT mnie nie interesuje i uwazam to za zamaskowany gambling. Mnostwo dzieciakow/ doroslych w tym trybie topi kosmiczne pieniadze. Jakos wszyscy udaja, ze nie ma problemu.
Ubisoft przy tym co odwala EA i Take2 i Rockstar to sa swieci. Pomimo tego to Ubisoft jest tym do chlopcem bicia. W internecie/yt/twitch na portalach o grach jest cisza. Nikt nie potepia ? Boja sie podpasc takim molochom bo nie dostana reklam i gier do ogrania przez premiera? Dlaczego jest taka cisza w tym temacie. Przeciez to jest tak depresyjne, ze szok.
FIFY 18 nigdy nie szanowałem, ale ten mundialowy dodatek (a raczej aktualizacja, bo jak na EA o dziwo był on za darmo) był genialny, świetnie oddawał ducha mistrzostw. Zresztą screen jak Szczęsny podnosi puchar świata obrósł kultem i czasem nadal można go spotkać w necie po meczach naszej reprezentacji jako forma mema. Teraz nawet nic nie obiło mi się o uszy, że taka aktualizacja mundialowa powstała, także widocznie jest tak jak piszesz i nawet nie warto próbować.
To będzie kontrowersyjne co napiszę, ale osobiście byłbym w stanie dopłacić dodatkowe 100 zł za takie dlc albo za osobną gierę jak to było za dawnych czasów, żeby dostać możliwość grania wszystkimi możliwymi reprezentacjami i znów móc doprowadzić San Marino do mistrzostwa świata. Oczywiście pod warunkiem, że nie zrobiono by tego na odwal się, a niestety pewnie by tak było.