Otóż gdy próbuje włączyć MFSX to wyskakuje mi ten error -------------------------------------------------------------------------->
Pisze tam :
C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Fsx.exe
Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna. Więcej szczegółów można znaleźć w dziennikuzdarzeń aplikacji lub przy użyciu narzędzia wiersza polecenia sxtrace.exe.
POMOCY
http://forum. [ link zabroniony przez regulamin forum ] /forum_post_szukaj.asp?tid=28719&uid=87977
Ah... zapomnialem, ze GOL cenzuruje konkurencje, wiec wklejam...
Problem:
Witam!
Ostatnio chciałem zagrać w MFSX, a tu klops. Po kliknięciu na ikonkę pojawia się okienko z treścią:
"F:\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\fsx.exe
Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa. Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji."
Tyle tylko, że nie rozwiązuje :( . Przeinstalowałem i nic. Teraz z ciągam patcha może on pomoże a jak nie to klops razy 2. :/
Z góry dzięki za pomoc.
Rozwiazanie:
No i po problemie :D. Odpowiedzialny za całą sprawę był brak bibliotek C++ z Visual Basic C++ 2005 Redistribute. I nstalka z dysku nie wchodziła (wyskakiwał błąd) i dopiero zainstalowanie pliku vcredist z SP1 problem rozwiązało.
Powinno byc pomocne...
Tylko jest problem bo ja na płycie nie mam C++ i tego Visual Basic C++ 2005 sprawdzałem i nie ma. A i można jakiegoś linka do tego C++ ja ja za bardzo się nie znam na tym i nie wiem nawet co to jest sprawdziłem płytke 2 razy i nic tylko instalator MFSX :(
Dzięki ale teraz wyskakuje Błąd i pisze:
The MSXML4 SP2 component is not installed. Please reinstall Flight Simulator to restore or repair this missing component.
Instaluje ten plik z płytki MSXML4 SP2 i nic dalej to samo.