Wiadomo może, czy Merlin wysyła przed czasem swoje preordery? Zamówiłem tam RoS, jako sposób dostawy wybrałem paczkomat i jestem ciekawy czy mogę liczyć na to, że paczka będzie w dniu premiery, czy raczej mam się nastawić na czekanie?
z paczkomatem to moze byc słabo - raz czekałem tydzien na "włożenie "przesyłki do paczkomatu bo wszystkie szufladki były zajęte
Jeżeli chodzi o ten aspekt, to Merlin jest cienki, w październiku zeszłego roku zrobiłem u nich preorder na BF4, przedtem jednak skonsultowałem termin z ich pracownikiem, ktory zapewnił mnie "Szanowny Panie, Pragniemy poinformować, jeżeli płyty dotarłyby przed premierą wtedy niezwłocznie są wysyłane.", kiedy jednak przyszło co do czego i wszystkie inne sklepy wysyłały preordery 2 dni przed premierą i jestem pewien ze Merlin tak samo miał płyty u siebie odpisali mi tylko "Termin realizacji zamówienia upływa z dniem: 2013-11-04. Przy opisie każdego towaru umieszczamy informację o tym, ile dni potrzebujemy na jego sprowadzenie - "Wysyłamy w ciągu". Do tego czasu trzeba jeszcze dodać czas potrzebny przewoźnikowi na dostarczenie przesyłki." itp itd.
No szkoda, w razie czego parę dni jak trzeba to oczywiście poczekam. Z Merlina zamawiałem, bo najtaniej (mam darmową przesyłkę), a paczkomat wybrałem, bo z kurierem było by ciężko, a poczta jest wolniejsza.
Kiedys z merlina zamawiałem naprawde sporo i wbrew pozorom czas dostawy przez poczte był przewaznie naprawde spoko (~2 dni?), a ze zgadaniem sie z kurierami bywało roznie....
Generalnie jak mi bardzo zależy na grze przed premierą, to preferuję sklepy typowo "growe", niż ogólne. Większa pewność, do tego są mniejsze, więc i mniejsza biurokracja. :D