Cześć. Mam pewno pytanie. Przeszedłem dopiero co część pierwszą tej zacnej gry i mam pewien problem z tymi zapisami. Ostatnia walka z Sarenem była trudna ale OK, przeszedłem, pominąłem napisy i OK. Tylko że jak próbuję znów "grać" dalej to zapis jest od początku walki z Sarenem. Przeszedłem to już 3 razy ale za każdym razem tam kończy się zapis. Chcę zapisy przenieść do ME2 ale nie wiem czy coś jest nie tak. Które mam przenieść? Tylko ostatni? I czy po pokonaniu Sarena nie powinno dać się grać dalej? Poboczne mam ukończone tak że bym i tak nie grał tylko nie wiem czy zapisy są OK.
Jeśli dobrze pamiętam, pojawia się specjalny zapis "końca gry" po ukończeniu. Ale mogę się mylić i źle pamiętać.
Coś tam jest. Na końcu po wszystkich zapisach jest plik o nazwie Profile.MassEffectProfile. Czy to to? Czy tylko to wystarczy przenieść? I czy powinno dać się grać dalej i wypełniać poboczne czy nie?
Tak, sa ok. Mozesz zaczac przechodzi ME2 i nie, save'ow sie nie przenosi, tylko najpierw w konfiguracji drugiej czesci wlaczasz jakas tam opcje i przy tworzeniu postaci, pojawia sie opcja zaimportowania.
Zeby zaimportowac save, wchodzisz w konfiguracje gry - przy pierwszym uruchomieniu - wchodzisz w "zapis gry" i tam powinna byc opcja "kopiuj zapis gry z ME1" i gotowe.
Mi tez zostawal zapis z walki z Sarenem, ale import przebiegl idealnie. Teraz gram w 3 postacia prowadzona z jedynki.
Potwierdzam, w grze będzie opcja importu i wszystko powinno pójść gładko i pięknie. Też mam w trójce postać "od początku". :D