Mass Effect -problem

Forum Komputery
Odpowiedz
09.03.2011 15:45
1
odpowiedz
Celilbor_NPC
66
Generał

Mass Effect -problem

Kupiłem wczoraj ku mej uciesze Mass Effect 1 w empiku. 30zł z dodatkiem to naprawde moim skromnym zdaniem niezły kąsek. Mam jednak pewien problem a mianowicie:
Odpaliłem gre stworzyłem postać i o zgrozo zaczeły mi wyskakiwać różne śmieszne komunikaty których treści nie pamiętam aczkolwiek każdy następny był inny. Po drugim uruchomieniu gry dostałem po oczach balckscreenem gdy zmierzałem ku kokpitowi pogadać z tym pierwszym turianinem. Muzyczka leciała dalej a ja musiałem się gapić na czarny ekran. Spróbowałem wtedy przywrócić go do porządku kombinacjami klawiszy mającymi na celu przejście do menu start aczkolwiek to i inne standarty nie działały. Niezbędna byłą reanimacja. Postanowiłem więc gre zainstalować od nowa [usunąłem wpisy w rejestrze śmieci itp.]. Po reinstalce było to samo więc postanowiłem zainstalować najnowsze stery do grafy. Od tej pory po mniej więcej 30-50min wysiadają stery do kart graficznej albo dostaje dość szybki bluescreen i reset kompa. Pierwsza moja myśl to wina przegrzewania się grafy a następna to słabe zasilanie owej karty.
ME jest po polsku i z polskimm dubbingiem jeśli to coś zmienia. System to Xp professional [stary ale jary ;p]
Coś mi się nie zgadza z wartościami:

Pole Wartość
Właściwości czujnika
Typ czujnika ITE IT8712F (ISA 290h)

Temperatury
Procesor 21 °C (70 °F)

Wartości napięć
Napięcie rdzenia procesora 1.10 V
+2.5 V 1.90 V
+3.3 V 3.30 V
+5 V 4.97 V
+12 V 1.66 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 5.27 V
VBAT baterii CMOS 3.09 V
Debug Info F 1B FF 00
Debug Info T 201 254 21
Debug Info V 45 77 CE B9 1A FF FF (77)

Komputer
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Płyta główna
Typ procesora Intel Pentium III Xeon, 2500 MHz (9.5 x 263)
Pamięć fizyczna 3072 MB
Typ BIOS'u Award Modular (03/09/09)
Karta wideo NVIDIA GeForce 9400 GT (1024 MB)
Właściwości płyty głównej
Producent Gigabyte Technology Co., Ltd.
Nazwa G31M-ES2L
Zasilacz możecie uznać za nieznany. [nie chce mi się kompa rozbierać]

09.03.2011 19:15
2
odpowiedz
Celilbor_NPC
66
Generał

Wieczorny upik.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl