Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Mass Effect 3 - Opis Zakończeń

25.03.2012 13:48
Playboy95
1
Playboy95
65
Ora Pro Nobis Lucifer

Mass Effect 3 - Opis Zakończeń

Właśnie przed chwilą skończyłem moją przygodę z Mass Effect 3. Nie wiem ile jest wariantów zakończenia ale chciałbym je wszystkie poznać. Jest jakaś strona gdzie wszystkie zakończenia są szczegółowo opisane? Szukałem w google ale jedyne co znalazłem to "BioWare pracuje nad rozjaśnieniem zako..." etc.

Ja na koniec gry miałem dwie możliwości i sprawdziłem obie:

spoiler start

Niszczymy Żniwiarzy, przekaźniki idą w pi*du, większość technologi też a Normandia rozbija się na jakiejś planecie a załoga przeżywa.

spoiler stop

oraz

spoiler start

Przejmujemy kontrole nad Żniwiarzami, przekaźniki idą w pi*du, Normandia rozbija się na jakiejś planecie a załoga przeżywa (EDI też)

spoiler stop

Cholernie mi brakło w tej grze czegoś takiego jak w pierwszym Dragon Age'u że po skończeniu gry opisane są losy bohaterów i świata. No, ale mam nadzieję że BioWare to jakoś naprawi.

25.03.2012 13:51
Cainoor
😊
2
odpowiedz
Cainoor
276
Mów mi wuju
25.03.2012 14:08
3
odpowiedz
zanonimizowany649929
35
Legend

Co jest wspólne dla wszystkich zakończeń:

spoiler start

Przekaźniki masy zostają zniszczone, gdyż tego wymagało użycie Crucible'a. Joker wraz z załogą Normandii rozbija się na jakiejś uroczej planecie i żyją (prawdopodobnie) długo i szczęśliwie.

spoiler stop

Zakończenie czerwone:

spoiler start

Reaperzy wraz ze swoją technologią (czyli tą, na której opierała się większość technologii) zostają zniszczeni, Shepard może przeżyć lub nie, w dodatku możliwe jest też zniszczenie życia na ziemi. EDI prawdopodobnie ginie.

spoiler stop

Zakończenie niebieskie:

spoiler start

Shepard poświęca się by kontrolować Reaperów i wycofuje ich z naszego układu i prawdopodobnie całej Galaktyki.

spoiler stop

Zakończenie zielone:

spoiler start

Shepard poświęca się by dokonać syntezy istot organicznych i syntetycznych w celu zapanowania pokoju i zakończenia "cyklu" (najazdu Żniwiarzy, ostatni etap ewolucji). EDI żyje.

spoiler stop

O nonsensach i niejasnościach rozpisywałem się w innym temacie, tutaj mi się nie chce.

Forum: Mass Effect 3 - Opis Zakończeń