Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Mało miejsca na dusku C

12.03.2011 06:31
Bartesso94
1
Bartesso94
60
Generał

Mało miejsca na dusku C

Witam

Mam dość nietypowy problem, ponieważ zdarzało mi się już wcześniej, że wskazywało mi, że mało miejsca na dysku C. W takim przypadku oczyszczałem dysk i zaoszczędzałem ok. 3gb danych. Ostatnio też mi się pojawił taki komunikat, więc wziąłem się do roboty i zwolniłem ok. 2,5gb. Problem jest w tym, że wczoraj, ni z tego, ni z owego wyskoczył mi znów taki komunikat- o braku miejsca na dysku. Zdziwiło mnie to, gdyż go ostatnio czyściłem. W tym momencie wskazuje, że mam ledwo 24,1mb miejsca na dysku. Dziwne jest również to, że przed chwilą oczyściłem dysk C z ok. 1,5gb miejsca, a nadal wskazuje mi, że jest wolne tylko 24,1mb. W czym może być problem? Hmm, nie wiem, czy to może być tym spowodowane, ale wczoraj używałem programu "SpeedupmyPC" i z tego co sobie przypominam komunikat o Małej ilości miejsca na dysku wyskoczył w momencie używania programu...

Z góry dziękuje za pomoc.

12.03.2011 06:57
Bartesso94
2
odpowiedz
Bartesso94
60
Generał

Wybaczcie za post pod postem, ale zauważyłem, czym to jest spowodowane. Wczoraj (najprawdopodobniej wcześniej go nie miałem- piszę, że został utworzony 11 marca) został utworzony w moim folderze na dysku C folder pagefile.sys, który cały czas rośnie. Ledwo co skasuję jakąś aplikację, to wszystko idzie do tego pliku. Powiedzcie mi- czy ten folder jest potrzebny, skoro DO wczoraj go nie miałem i wszystko było dobrze??? Jak już wcześniej mówiłem- chyba jest to spowodowane tym programem, którego wczoraj używałem- SpeedummyPC, ale tylko dociekam.

12.03.2011 07:05
wysiak
3
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

pagefile.sys to pamiec wirtualna, ustaw jej rozmiar jaki chcesz we wlasciwosciach systemu, albo przenies ja na inny dysk.

12.03.2011 07:55
4
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Usuń punkty przywracania systemu.

"znikanie wolnego miejsca na dysku":

http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=108100

Forum: Mało miejsca na dusku C