makaron w zupkach chinskich - jaki to rodzaj?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
10.05.2012 18:43
TeRiKaY
1
odpowiedz
TeRiKaY
196
Senator

makaron w zupkach chinskich - jaki to rodzaj?

Bry dzień
jako że jestem na pewnej diecie (10 kg już poszło się jebać) i nie jadam makaronów, kasz ziemniaków i pieczywa to mam pewien problem w kwestii doboru zamiennika makaronu do spaghetti; pomyślałem że może makaron z zupek chińskich się nada, o uszy mi się kiedyś obiło że niby jest to makaron sojowy, prawda to czy jest najzwyklejszy makaron? W sumie to jeżeli ktoś ma pomysł co mogłoby się nadać na zamiennik to niech pisze.
pozdro

10.05.2012 18:45
Kyahn
2
odpowiedz
Kyahn
283
Rossonero

Możesz sobie kupić makaron razowy w wersji dla spaghetti.
Osobiście polecam te włoskie, cena ok 5zł za paczkę.
Ja kupuję ten, bo taki mają w Carrefour.
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Makaron-Spaghetti-pe%C5%82ne-ziarno-Melissa-Primo-Gusto.html

10.05.2012 18:51
3
odpowiedz
zanonimizowany298778
85
Legend

^
da radę to zjeść ?

10.05.2012 18:54
Kyahn
4
odpowiedz
Kyahn
283
Rossonero

Ja jem tylko makaron razowy w różnych wersjach (penne, spaghetti, świderki).
Mi smakuje, moja żona też się już przyzwyczaiła, chociaż na początku wybrzydzała.
Wg mnie warto spróbować, bo jest zdecydowanie zdrowszy od tradycyjnego.

10.05.2012 18:58
TeRiKaY
5
odpowiedz
TeRiKaY
196
Senator

dzięki, prawdę powiedziawszy nie miałem pojęcia że są takie makarony, rozumiem że rurki także są razowe? zdałyby się do sosu słodko-kwaśnego z piersią.

10.05.2012 19:00
Kyahn
6
odpowiedz
Kyahn
283
Rossonero

Tak rurki też można dostać razowe.
Podejrzewam, że każdy rodzaj można tylko trzeba trochę poszukać.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl