makaron w zupkach chinskich - jaki to rodzaj?
Bry dzień
jako że jestem na pewnej diecie (10 kg już poszło się jebać) i nie jadam makaronów, kasz ziemniaków i pieczywa to mam pewien problem w kwestii doboru zamiennika makaronu do spaghetti; pomyślałem że może makaron z zupek chińskich się nada, o uszy mi się kiedyś obiło że niby jest to makaron sojowy, prawda to czy jest najzwyklejszy makaron? W sumie to jeżeli ktoś ma pomysł co mogłoby się nadać na zamiennik to niech pisze.
pozdro
Możesz sobie kupić makaron razowy w wersji dla spaghetti.
Osobiście polecam te włoskie, cena ok 5zł za paczkę.
Ja kupuję ten, bo taki mają w Carrefour.
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Makaron-Spaghetti-pe%C5%82ne-ziarno-Melissa-Primo-Gusto.html
^
da radę to zjeść ?
Ja jem tylko makaron razowy w różnych wersjach (penne, spaghetti, świderki).
Mi smakuje, moja żona też się już przyzwyczaiła, chociaż na początku wybrzydzała.
Wg mnie warto spróbować, bo jest zdecydowanie zdrowszy od tradycyjnego.
dzięki, prawdę powiedziawszy nie miałem pojęcia że są takie makarony, rozumiem że rurki także są razowe? zdałyby się do sosu słodko-kwaśnego z piersią.