,,Mafia2'' Konfiguracja ustawień grafiki
Witam, bawię się teraz w konfiguracje grafiki i staram się żebym podczas gry miał ładną grafikę przy dobrej płynności.Obecnie mam wszystko ustawione na,,wysoka grafika'' bez Aliasingu Rozdzielczość 1680-1650 bez PhysX.I test wydajności mówi,że gra działa bez większych problemów czyli jest ok.Koło 49 Fps.
Natomiast druga konfiguracja jest taka:
Ustawienia grafiki: wysokie.Rozdzielczość 1280-768.Aliasing włączony.Bez physX.Test wykazuje,że gra działa bez większych problemów.Koło 50 Fps.
Jaką konfigurację polecacie? Grać na wysokiej rozdzielczości bez aliasingu? Czy w niższej z aliasingiem?
Chyba,że możecie doradzić inną konfigurację przy sprzęcie.
Intel Core 2 duo E8400. 3.00 Ghz.Windows XP Sp3.3Gb Ram.Gts 250 1Gb.
To już od Ciebie zależy. Ja jakoś nie widzę różnicy między low - high detalami. Jedynie co rzuca się w oczy to filtrowanie anizotropowe i leciutko cienie jak ma się na low. Ja bym pewnie grał w wyższej rozdziałce. Spróbuj załączyć PhysX'a. Powinno chodzić płynnie nawet z nim. A ten bajer daje frajdę :) (Chodź nie zawszę, bo czasem widać kawałki ściany itp., a czasem nic, tak jakby był wyłączony, co mnie irytuje gdyż niepotrzebnie włączam PhysX'a).
W obu konfiguracjach koło 50 Fps,ale nie powyżej 51.Zauważ,że Aliasing dużo zjada.
[4] --> Bzdura! Aliasing bardzo mało żrę, prawie w ogóle. Ja jak sam gram w Mafie 2 to nie widzę różnicy w fps!
anti aliasing właśnie najwięcej zżera. Gdy mamy włączoną tą opcję to klatki spadają o połowę, no chyba, ze ktoś ma dobrego pc'ta na którym na prawie każdych ustawieniach będzie 50 fps.
Ja nie widziałem ogromnej różnicy między antyaliasingiem a jego brakiem, na obraz (przynajmniej u mnie na wysokich) i tak jest nałożone w cholerę rozmycia i głębi pola. Dla mnie nie było sensu, by tracić fps i widzieć efekty antyaliasingu w promieniu 5 metrów.