lsass.exe - Bład systemu przy instalacji Windows XP

Forum Komputery
Odpowiedz
30.03.2012 17:37
Roniq
1
odpowiedz
Roniq
113
Unknown

lsass.exe - Bład systemu przy instalacji Windows XP

Przy instalowaniu Windowsa XP wyskakuje mi ten oto błąd "lsass.exe - Błąd systemu. Do usługi lub funkcji przekazano nieprawidłowy parametr"

Wyskakuje to za każdym razem, kiedy komputer jest już gotowy do instalacji systemu. Kliknięcie OK lub krzyżyka restartuje komputer i tak w kółko.

Co mogę zrobić z tym fantem?

30.03.2012 17:43
2
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Jak błąd wyskakuje jeszcze przed zainstalowaniem systemu, to być może jest to problem sprzętowy. Jak masz dwie kości RAM to wyjmij jedną i próbuj instalować system, jak nadal jest błąd to zrób to z drugą.

30.03.2012 17:46
Roniq
3
odpowiedz
Roniq
113
Unknown

Przed formatem komp normalnie działał, no ale sprawdzę z tym ramem.

30.03.2012 18:16
Roniq
4
odpowiedz
Roniq
113
Unknown

Zanim jeszcze sprawdziłem ram, komputer zresetował się jeszcze raz. Niestety, teraz nie ładuje się już okno z instalatorem (i błędem), a nawet nie mogę odpalić tego instalatora z płyty, bo komputer automatycznie resetuje się przy sprawdzaniu plików NTFS czy coś w tym stylu (dokładnie nie pamiętam).

W tym momencie mogę co najwyżej popatrzeć sie na czarny ekran z migającym prostokątem w lewym górnym rogu :/

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl