lol nasus vs warwick
chce kupić postać zastanawiam się nad nasus lub warwick co waszym zdaniem sprawuje się lepiej.
Warwick dobrze się sprawuje jako jungler. Ładny lifesteal daje mu także pokaźny sustain na lejnie czemu sprawdza się dobrze na solo lane. Postać prosta i niewymagająca zbytniego ogaru.
Nasus jest typowym solo toperem bardzo zależnym od przeciwnika i junglera. Musi mieć czas na wyfarmienie swojego q którym spokojnie carruje gry. Postać niby łatwa ale trzeba mieć dobre wyczucie i siedzieć przez kilkadziesiąt minut lashitujac.
Podaj jeszcze troche specyfikacji co byś chciał mieć w czempionie i czego od niego oczekujesz. Wtedy będę mógł pomóc bardziej gdyż każdy z nich to zupełnie różny styl rozgrywki. Tak btw jeśli o to ci chodzi Nasusem łatwiej wycarrować meczyk :D
nie wiem gram od niedawna i chce żeby w miarę dobrze grało mi się na lini na ten czas raczej nie chce junglować.Chce po prostu żeby postać dawała sobie rade z przeciwnikami
Weź warvicka. Dużo łatwiej utrzymasz lane przy czym daje on także wrażenie dość miłej rozgrywki.
WW lepiej trzyma lane niż Nasus? Wolne żarty ;O Nas nawet 1vs2 z runkami pod armor wytrzyma i nastakuje Q nieźle Q. Wpada jungler i gg
edit. Tylko jest to jedna z nudniejszych postaci
Eheheh to się uśmiałem :d
1-meta jest jaką każdy widzi. solo jest 1 na 1. Jeśli jest 2 inteligentnych to nasus o expieniu i stackowaniu moze sobie pomarzyć. Przy czym z warzywami jak z warzywami może mieć o tyle lepiej że będą pushować... ale to tylko głąby tak robią.
2- nie mówiłem nic o susteinie nasusa.. pomimo że jest on całkiem niezły to ma się nijak do ww.
3- ww ma o wiele łatwiejsze trzymanie topa gdyż zawsze gdy dostanie dive moze zultować co nigdy nie kończy się lepiej dla tego kto nurkuje [chyba że to gp albo olaf]
4- zważ, że jeśli gramy prawidłowo [meta] a nie z warzywkami to przeciwnicy też mają junglera
5- solo top to niekoniecznie ad więc z runkami pod armor też bym tak nie szarżował
Oczywiście wiadome jest także iż postać jest zależna od umiejętności gracza, lane od trzymającego oraz junglera a czempionów pickujemy względem drużyny i zapotrzebowania.