Leniwa Ciekawostka - Zrób sobie iPada
Jak w tytule, zróbcie sobie iPada - rzekomo jest to możliwym.
Z szeroko dostępnych częsci elekronicznych, chinczyk Liu Xinying skonstruował sobie iPada za kwotę 2 tyś. Juanów.Dla porównania podam że w chińskich sklepach, najtansza wersja iPada kosztuje ok. 3688 Juanów.
Gostek zrobił sobie tego iPada z wykorzystując zwykły procek oraz małą płytę główną z zintegrowaną kartą graficzną Wyglądem niewiele się różni od orginału a spora różnica to system operacyjny.
Na Yoku, czyli chińskim You Tube, młody(21L.) twórca zamieścił stosowny filmik pt"Diy iPad 3", i po jakimś czasie otrzymał już kilka zamówień.
Jak on sam twierdzi:" Zrobiłem Diy dla zabawy". Jestem ciekaw, co mu wyjdzie jak zajmie się elektroniką na poważnie
Ja tam życzę mu kolejnych sukcesów :)
spoiler start
źródło: Angora
spoiler stop
"Jestem ciekaw, co mu wyjdzie jak zajmie się elektroniką na poważnie "
Znając życie Apple ostudzi jego zapał pozwem sądowym :P
Bo ja wiem? Jak nie będzie używał nazwy Apple etc, to raczej nic mu nie grozi.Ale prawdopodobnie Steve użyje Mocy i się zemści za podróbę jego jabłuszek.
Pewnie Steve użyje mocy dolarów i "poprosi " go żeby przestał.
No jak mi przykro, ale ten temat łamie wszelkie standarty unijne i dysponujesz czasem 10 sekund na zmiane tytułu jak i całej zawartości na coś bardziej sympatycznego, bo jak nie to czeka cię grzywna w wysokości 50.000$. Miłego dnia życzę.
Ke?
@kokoju
Jak się temat nie podoba, to omijasz z daleka ;P
Sytuacja wydaje mi sie prostą i mało mnie obchodzą Twoje urojone ''standarty''.
Przecież to do iPada nawet podobne nie jest. Chłopak po prostu zbudował normalnego tableta (nie żebym, nie podziwiał, bo dla mnie to prawdziwy wyczyn).