Szukam laptopa do gier do 4000 zł taki który udźwignie GTA V najlepiej na max detalach, jeśli 4k to mało na taki sprzęt, to prosiłbym o link bądź nazwę modelu do droższego, 4000 zł to budżet na teraz, ewentualnie wstrzymam się i dozbieram więcej
Ten z sygnaturki.
Podkręcone 970m wystarcza do grania na max w 1920 w 50-60 klatkach.
Tylko musisz zwiększyć budżet.
http://www.asus.com/pl/Notebooks_Ultrabooks/ASUS_ROG_G751JT/specifications/
Specyfikacje tego Aliena prawie identyczna, tyle że to 15". Jednak na 17" gra się lepiej.
No i warto dołożyć do SSD.
A jaka jest różnica między HDD a SSD ? 15" myślę że spokojnie wystarczy, chyba że to też ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o grafikę, rozdzielczość
Nie ma znaczenia, jeśli kupisz 15" w natywnym full hd to graficznie różnic nie będzie.
Miałem laptopy gamingowe 15" i dla mnie jest to za mało, preferuję 17".
SSD pod system w praktyce daje tyle, że windows i najważniejsze programy uruchamiają się błyskawicznie a laptop odpala się w ok. 6-7 sekund.
A ja nie polecam. Miałem dwa pod rząd i jakość wykonania stoi na niskim poziomie. Za takie pieniądze nie warto.
Pisałem w innym temacie lecz tam nie otrzymałem odpowiedzi, więc zadam pytanie tutaj. Szukam nowego laptopa i zastanawiam się czy "Lenovo Y70-70 i5 8GB GTX860M" to dobry wybór aby służył do grania oraz obróbki plików wideo. Komputer powinien być już z systemem.
Gry w jakie gram to głównie starsze tytuły, a z nowości to strategie mnie interesują.
Kwota jaką mogę przeznaczyć nie może przekroczyć 3500.
Może ktoś zaproponuje inny model do tej kwoty.