Jak w temacie. Szukam lapka do 1500zł, a im mniej tym lepiej. Będzie służył tylko i wyłącznie do internetów, offica i grania w pasjanse itp, więc specyfikacja może być zupełnie przeciętna. Może być bez systemu operacyjnego (będzie sporo taniej), bo sobie załatwię na uczelni. Na dobrą sprawę laptopów spełniających te warunki jest mnóstwo, dlatego zadowolę się jakimiś wytycznymi, jak szukać (producent, na jaki parametr zwracać uwagę itp.), niż konkretnymi modelami (choć nie pogardzę).
Nowy.
Zabrzmi to może dziwnie, ale te dwa są zbyt dobre. Jak mówiłem, komp będzie używany do mało wymagających rzeczy, więc taki sprzęt jest mi niepotrzebny, a być może zaoszczędzę dzięki temu 200-300 złotych. 1500 to jest górna granica, im taniej tym lepiej.
Cześć! Ja też zamierzam kupić lapa w tej samym przedziale co ty. A zastanawiałeś nad mini laptopami ? 10cal monitor itp. Kosztują 600-1000 zł.
http://allegro.pl/dell-d620-c2d-2x1-8-2gb-100gb-wi-fi-torba-gratis-i2185196187.html
To taki przykład. :)
Mówisz o netbookach. I jakbym chciał netbooka to bym napisał, że chcę netbooka ;p Kupuję laptopa bo potrzebuję właśnie w miarę normalnych rozmiarów ekran. Jakby to nie było problemem to od razu szukałbym w netbookach, bo do tego typu zajęć nadają się najlepiej.