Kursy online - certyfikaty, pytanie
Cześć, mam takie noworoczne postanowienie - nauczę się języka. Przeglądałem oferty kursów online i ceny w sumie są dość ciekawe w porównaniu do tych z mojej mieściny. Chcialbym się dowiedzieć czy jak ukończę taki kurs online to czy dostanę jakiś certyfikat, który mogę sobie np. wpisać cv i będzie to uznane przez pracodawcę? Na stronach jak np multikurs albo supermemo wspominają o certyfikacie ale nie podają jaki to jest.
W CV możesz sobie wpisać wszystko. Jeżeli pracodawca będzie wymagał znajomości języka na danym stanowisku to przeprowadzi rozmowę kwalifikacyjną w języku obcym.
Tak, ale kiedys wlasnie pytali mnie o moj poziom znajomosci jezyka i czy mam to potwierdzone jakims certyfikatem, takze moze jednak warto?
Oprocz takiego certyfikatu pewnie i tak bys mial rozmowe kwalifikacyjną po angielsku, albo coś wstępnego przez telefon, zeby stwerdzili, czy umiesz cos sam wydukać. :P Tak w mojej opinii, to ucz się sam, w internecie zatrzęsienie kursów angielskiego.
Takie certyfikaty w dzisiejszych czasach może wystawić każdy, więc są mniej warte niż papier, na którym zostały wydrukowane.
Sam kurs+certyfikat od jakiegos internetowego Janusza nic ci nie da, oprocz wiedzy oczywiscie :P Jak chcesz miec certyfikaty do CV z ktorymi licza sie pracodawcy to musisz zdac egzamin na np certyfkat ESOL, w linku masz wiecej info odnosnie certyfikatow.
http://nauka.newsweek.pl/certyfikaty-jezykowe-z-angielskiego--przewodnik,95867,1,1.html