Kupno nowych części
Witam, jak w temacie mam zamiar kupić nowe podzespoły do Komputera bardziej kierując sie pod Gry.
czyli chciał bym kupić: -Kartę Graficzną, ewentualnie jeszcze nowy procesor.
Parametry (Mojego Kompa):
-System Operacyjny Win7 Home Premium 32-Bit SP1,
-4GB RAM z tego tylko 3GB odczytuje bo 32-bit,
-Karta Graficzna NVIDIA GeForceGT 430,
-Typ procesora: 2x Intel Pentium III Xeon, 2500 MHz (2.5 x 1000),
-Nazwa procesora:Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz,
-Zasilacz 400W firmy XILENCE MODEL XP400,
-Płyta Główna MS-7366,
Chodzi mi oto by chodziły Gry takie jak Bf3, GTA IV na Wysokich/Bardzo Dobrych wymaganiach bez lagowania itp.
Co do ceny to żeby nie było ani za tanio, ani za drogo :D powiedzmy do 600zł.
Dziękuje i Pozdrawiam.
(wystawiałem juz posta lecz nikt nie odpisał bo za mało informacji)
... -.-", pójdę chyba na inne forum.
papa, od tego jest wątek zbiorczy by nie zaśmiecać forum
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-lxvi/z2bad09b?N=1
Najpierw kup porządny zasilacz (taki z certyfikatem 80+) np. OCZ SXS 500/550W za około ~250zł. Potem masz kilka wyjść , mianowicie możesz kupić tylko kartę grafiki i grać na tym co masz (procesor jeszcze nie jest najgorszy , nic lepszego pod LGA 775 nie ma sensu wkładać).Uzbieraj jeszcze z ~1200 zł by zmienić mobo pod AM3 albo trochę więcej by kupić coś pod LGA 1155 ( ale to droższy wydatek) . Możesz też zrobić jak ja , kupić płytę główną na starszym chipsecie , jednak obsługującym takie procesory jak AMD FX (które wydajnością co prawda nie grzeszą , ale w grach jako tako dają sobie radę). Decyduj i nie śmieć już forum.
No dzięki, mam jeszcze pytanie czy ten zasilacz to trudno podłączyć??? bo jeszcze nigdy nie wymieniałem, a jaki lepszy ten 500 czy 550 W? :D
taki może być??? http://allegro.pl/ocz-500w-stealthxstream-sli-120mm-500-w-ocz500sxs-i2574665270.html. Sorry ze tak pytam ale się nie znam na tym lecz zielony nie jestem. Jeszcze jedno pytanko co wgl. ten zasilacz zmieni w komputerze????
mrgiveman możesz podać Nr. GG albo coś? mam pytanko do cb.
e-mail juz poszedł, czekam na odp.