Który DIRT?
Witajcie. Ostatnio naszła mnie ochota na jakieś rajdy samochodowe. Już mam dosyć przechodzenia po raz 'enty' Colina 2.0 i 04. Wybór padł na któregoś z nowszych Colinów DIRT, ponieważ starsze części mi się podobały, poza tym lubię gry, w których stopień realizmu znajduję się pomiędzy zręcznościówką a symulacją. Którą część DIRT'a poleciacie - 1, 2 czy 3? Dlaczego?
nie gralem w 3, gralem w 1 i 2
z tych dwoch jedynke ukonczylem, 2 mnie znudzila gdzies w okolicach 30%
tak wiec moim zdaniem wez jedynke
Jedynke przeszedlem, dwojke gdzies w 1/3, trojke w 1/10, ale nie dlatego, ze sa gorsze tylko zwyczajnie nie mam czasu/motywacji. Wszystkie fajne, gralbym od jedynki.
skoro lubisz 2.0 i 4, odpoweidx jest tylko jedna - pierwszy DIRT. Dwie kolejne czesci to nieporozumienie i z czyms pomiedzy arcade i sim maja niewiele wspolnego, z rajdami zreszta tez jeszcze mniej niz DIRT 1.
Polecam też gorąco WRC/ WRC2 od milestone, jesli nie grałes. świetny model jazdy "pomiędzy", tylko trasy mało urozmaicone w obrebie kraju i czesto tylko lustrzane lub zmienione czesciowo. ale przynajmniej jest chyba 8 czy 10 panstw, a nie 4 czy 5...
na zavvi pewnie wyrwiesz za grosze.
Tylko i wyłączenie jedynka. Ukończyłem z przyjemnością, choć były momenty, że pad latał po ścianach ;-) Dwie ostatnie części omijaj z daleka, jeśli jesteś fanem wcześniejszych Colinów.
Wielkie dzięki za pomoc, rozejrzę się gdzieś za 'jedynką'. Rzuciło mi się jeszcze w oczy Xpand Rally (nie Xtreme, bo chyba jest gorsze?) - co o nim sądzicie?
W Xpand Rally całkiem sympatycznie mi się grało, może nie tak wciągające jak Colin, ale całkiem fajne. Xtreme jest gorsze, lepsza jest podstawka.
@kup1711 -> RB jest nieco bardziej "symulacyjny". Jesli natomiast autor lubi symulacje, to niech bierze.
Co do DiRT-a - jak przedmowcy - tylko "jedynka". Co prawda momentami jest trudna, ale za to model jazdy duzo przyjemniejszy niz w kolejnych odslonach.