która konsola ma wejście na USB i odtwarzanie z wejścia filmów ?
I czy takie coś jest możliwe ?
Na pewno PS3, nie wiem jak XboX. Aczkolwiek jest to już standard, a nie dodatkowy bajer więc pewnie też ma taką funkcję.
Xbox 360
Slot USB: TAK
Odtwarzanie filmów: TAK
Formaty odtwarzanych filmów: AVI, MP4, MKV, DivX, XviD,
PlayStation 3
Slot USB: TAK
Odtwarzanie filmów: TAK (tylko z płyt w formie BluRay)
Formaty odtwarzanych filmów: MP4, BluRay,
Odtwarzanie filmów: TAK (tylko z płyt w formie BluRay)
To może zostać źle zrozumiane - odtwarza z każdego nośnika: od CD, przez DVD, BluRay, PenDrive, po zewnętrzne dyski.
No i oczywiście bez problemu odtwarza też Avi, czy inne Dvixy, Xvidy etc. Nie radzi sobie natomiast z MkV.
Edit:
Każdy PenDrive bez najmniejszego problemu. Ciągle tak oglądam. Ewentualnie kopiuję na dysk konsoli i wtedy oglądam.. Nie rozumiem problemu.
@up
Niestety PenDrive nie czyta bynajmniej mi. Pisałem i czytałem o tym na różnych forach i wszędzie ta sama odpowiedź. "Nie obejrzysz filmu z dysku przenośnego na PS 3 na Xbox 360 owszem ale nie PS 3".
na ps3 nie obejrzysz? wtf ?
Bez problemu mozna obejrzyc kazdego xvid'a na ps3 - nawet z napisami no problem, dolaczenie napisow to minuta/dwie. Jak masz jeszcze przerobiona konsole pod homebrew to mozna zainstalowac dodatkowy soft do odtwarzania filmow, chocaiz xbox media center (z x'a jedynki) nic nie pobije :)
PS2 nawet mial 2 wejsca USB...
o PS3 do odtwarzania filmow nawet nie mysl, najgorsza mozliwa opcja.
ciagle uzywam jej z DLNA, ale pewnie zmienie na cos lepszego (najchetniej nowego apple tv kiedy pojawi sie JB na niego w koncu)