Którą grę wybrać?
Witam,
Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość ;)
Otóż na gwiazdkę chciałbym sobie sprezentować jakąś samochodówkę. Padło na FlatOut 2 lub FlatOut Apokalipsa. Są w porównywalnej cenie(~20 zł). Którą pozycję wybrać? Słyszałem, że UC to tak jakby "rozszerzenie" Flatouta 2. Proszę także o uzasadnienie. Będę bardzo wdzięczny ;)
Pozdrawiam :)
Zależy jakim sprzętem dysponujesz. UC to praktycznie jedynka z kilkoma nowymi pojazdami, nowy, trybem gry (tytułowy Garnage), rozszerzoną ilością przeciwników (łącznie 12 pojazdów zamiast 8 w dwójce) i powiązaniem z Games for Windows LIVE. Niestety naładowali kupę shaderów i o ile dwójka chodzi świetnie na naprawdę starych sprzętach i notebookach, to UC może mięć problemu na starszych kompach i notebookach.
Jak masz kompa nie starszego niż z 2007 roku lub lapka który nadaje się do czegoś więcej niż pracy biurowej to bierz UC.
edit: Oczywiście mówię w przypadku kiedy do wyboru jest tylko Flatout 2 i Flatout UC.
Piotrunio,a nie masz innych gier Wyścigowych na uwagę?Widzę,że Jesteś Młodym Człowiekiem.Rozumiem.Bierz Flatout 2 świetna Zabawa.Zapewniam,ale zobaczysz co inni Ci proponują.
Lazarus, wiem, wiem, wybrałem te pozycje bo "gustuję" w takich grach. Pewnie by wszyscy mi polecili Burnouta Paradise, lecz takowego mam i przeszedłem. Niestety mój przedział cenowy to max 30 zł ze względu na to, że kupiłem sobie PS2.
Mr Brain, tak, mam kompa starszego niż 2007 roku, a nawet chyba 2006 jeśli się nie mylę. Posiadam grafikę 7600GT, więc nie wiem jak to będzie z tymi grami, ponieważ UC tak jak mówiłeś posiada mnóstwo shaderów.
PS. Zapomniałem dodać, że miałem 2 i mi się świetnie grało. Ostatnimi czasy zaginęła. Chodziła na max detalach bez najmniejszych lagów, opóźnień.
@up:
Dwójka to nawet na grafikach biurowych pokroju GeForce 5200FX działała płynie na najwyższych detalach. UC powinien na 7600 GT chodzić znośnie. Widziałem tą gra na 6600GT, niby grac się dało, ale ja bym po 20 minutach koto dostał, ale to jednak karta dość znacząco słabsza od twojej. Ale głowy nie dam że nawet po obniżeniu detali do minimum będziesz miał stale te 30 klatek.
Z drugiej strony skoro grałeś we dwójkę to nie wiem czy ma sens drugi raz płacić za to samo. UC aż tak bardzo się nie różni. Nie wiem czy nie lepiej pomyśleć nad czymś innym.
Inna sprawa... Jaki procek? Teoretycznie 2006 to już czasu Athlonów 64 i pierwszych Core 2 Duo, ale w praktyce sporo osób jechało wtedy na zwykłych Athlonach i Pentium 4. Gdzieś od 2007 roku większość gier zaczęła wymagać instrukcji SSE2 w procesorach, a takie AMD Athlon ich nie obsługiwały. Teoretycznie mając mniej wydajnego Pantium 4 można było odpalić więcej gier niż na mocniejszym Athlonie. Niby 7600GT to już PCIe, a Athlony były chyba tylko na platformach z AGP, ale też można było dostać te karty na AGP. Wspominam o tym tak na wszelki wypadek.
edit: Swoją drogą na dniach jest premiera trójki więc pewnie z tej okazji na Steam będą spore obniżki tej serii, a jak nie to pewnie w czasie świat. Nie zdziwiłbym się gdyby za 20zł dało się wyrwać obie te gry.
No dobra, może podam dokładne specy mojego kompa:
CPU: intel core2duo e6400 bodajże 2.13ghz dwuwątkowy (2mb)
GPU: geforce 7600gt niekręcony + wgrane najnowsze stery i directx9
RAM: 1x1gb kingston ddr2 cl3 i 2x512mb patriot ddr2 cl4
HDD: wd caviar black special edition 250gb 16mb cache
NAPĘD: asus 16x i teac 16x (nagrywarka)
Pomożecie? :)
Ok, temat może iść do zamknięcia. Ściągnąłem pirata by zobaczyć jak to się ma na moim kompie. Owszem grafika jest wd. mnie sporo lepsza, lecz i wymagania niesamowicie wzrosły. Mam ustawienia na średnich, lecz i tak przycina. Chyba raczej kupie FO2 bo na prawdę, nie widzę różnicy poza lepszą grafiką. Dzięki za pomoc ;)
Pozdrawiam ;)