Jako że wypadłem z tematu technologii dobre parę lat temu, zwracam się z prośbą o skomponowanie zestawu dla gracza o budżecie ok. 4tys. zł, najlepiej w formie koszyka na morelach lub spisem samych linków podzespołów. Jeżeli kilka stów spowoduje ogromny skok wydajności jestem w stanie zapłacić trochę więcej. Zestaw ma obejmować kompletną "skrzynię", od płyty głównej przez napęd po obudowę. Mile widziana silna i5-tka oraz Geforce GTX 970, znalazłem taki zestaw na stronie, czy mielibyście do niego jakieś konkretne zastrzeżenia?
Sprawa podstawowa - będziesz podkręcał procesor czy nie?
Zestaw świetny, raczej nic rewolucyjnego tam nie wciśniesz - od siebie polecam jednak kupić 970'tkę z jakimś konkretnym firmowym chłodzeniem.
Mam GTX670'tkę z chłodzeniem o podobnej budowie (Gainward) i to po prostu wiertarka w upalne dni.
Jak będziesz kręcił procesor to nic lepszego nie znajdziesz w tym momencie, jednak bym się zastanowił nad kartą ciut droższą (nie koniecznie z zestawu za 4400zł) i wziął GTX 970 z autorskim chłodzeniem, nie referent.
Osobiście wolę karty od AMD więc w grę tutaj wchodzi R9 290X ale jednak jest mniej wydajna niż 970 więc sensu wielkiego taka zmiana by nie miała.
Nie, nie lepiej kupić laptopa.
Jest to o wiele wygodniejsze ponieważ możesz sobie bez problemu przenieść go gdzie chcesz.
Jak ktoś szuka komputera PC stricte do gier to nie po to by z nim łazić...:)
A nie lepiej będzie kupić laptopa?
Będzie sobie go zabierał i grał na stojąco w przedpokoju, czy na ławce przystanku, na zasilaniu baterii by padł po 50 minutach?
Sprzęt z sygnaturki kupiony niecały miesiąc temu oscylujący w Twojej kwocie,wszystko naprawdę działa świetnie i póki co żadne nowe tytuły mu nie straszne :)
--->Love&Pain - przy rozdzielczości do/i fullHD raczej niestraszne będzie co najmniej z 2 lata, więc dobra propozycja.