Komputer sie zwiesza
Witam
Mam problem podczas używania komputera na przykład gry odpalam grę lub gdy oglądam youtube zawiesza mi się komputer myszka nie działa. (ctr+alt+delete) nie działa zostaje jedynie restart, po restarcie nie ma żadnych logów z błędu czy czegokolwiek system się normalnie uruchamia komputer ma około rok. Skanowałem CCleaner'em robiłem skanowanie wirusów programem avast tym sposobem gdzie uruchamiam komputer i wtedy zaczyna się całe skanowanie. Wstawiam kilka screenów z menadżera zadań może coś pomoże.
System: Windows 10
Procesor: Intel Core i5 4460
Karta graficzna: AMD Radeon R9 270 Dual-X 2GB
Pamiec RAM: 8 GB
Płyta główna: MSI B85-G43
Zasilacz: Corsair VS450 450W
Screeny: imgur.com/a/Ax3QW
1. sprawdź temperatury procesora, chipsetu płyty głównej i karty graficznej
2. sprawdź dysk pod kątem błędów (HD Tune na przykład i pełen skan)
3. pożycz od kogoś inny zasilacz jak możesz i sprawdź zachowanie komputera
4. sprawdź pamięć komputera jakimś memtestem
1. Temperatury są okej
2. HD Tune : imgur.com/a/T3KCN
3. Nie mam takiej możliwości
4. Dodam jutro ( a raczej dzisiaj ) bo teraz już za późno.
A kiedy ostatnio robiłeś reinstalke systemu? Ja na twoim miejscu postawiłbym systemik od nowa.
c:/chkdsk /f /r powinno pomóc
Wpisz to w okienku --> start --> cmd.exe

Też mam obecnie ten problem, przewiozłem komputer na okres świąteczny do domu i się zaczęło.
U mnie sprawa wygląda tak, że komputer zwiesza się praktycznie jedynie przy używaniu przeglądarki, mogę grać normalnie parę godzin w skyrima i ani jednej zwiechy, dopiero jak go wyłącze i steam się synchronizuje to się zwiesza... Dziś np. komputer zwiesił mi się przy używaniu przeglądarki ze trzy razy chwilę po jego włączeniu, od dłuższego czasu jest spokój, czytałem że może mieć wpływ kabel od internetu, fakt faktem po powrocie do domu biorę internet po kablu, wcześniej przez modem wifi.
Temperatury ok, HDD -->
Ktoś wie co to za błąd?
@g@mers0ft co to za komenda?