Komputer bez kabla Ethernet - nie może znaleźć połączenia

Forum Komputery
Odpowiedz
17.01.2013 18:39
1
odpowiedz
elano1993
87
Pretorianin

Komputer bez kabla Ethernet - nie może znaleźć połączenia

Witam. Mam podłączony router do komputera kablem Ethernet i chciałbym przenieść kompa obok do pokoju, tyle że już komp byłby bez routera, który pozostałby na swoim miejscu. Używam routera 8LEVEL AWRT-150. Na pewno trzeba mieć kartę zewnętrzną, więc to http://allegro.pl/usb-8-level-wusb-150-mocna-n-150mbps-tanio-i2926350014.html powinno styknąć (mam drugiego kompa i z tym działa oraz jak odepnę kabel Ethernet z połączenia - router-komputer to też tam działa). W laptopie sieć znalazło, ale na tym kompie głównym coś nie znajduje (na tym do którego jest router przypięty, a ja chcę bez kabla Ethernet do PC). Sterowniki do tego WUSB instalowałem, ale pisze, że brak dostępnych połączeń... W ustawieniach roautera status sieci bezprzewodowej - włączona. SSID Broadcast - włączone. W zakładce "filtrowanie MAC dl sieci bezprzewodowej" przy opcji "status kotroli dostępu dla sieci bezprzewodowej" to mam wyłączone jeśli to ma jakieś znaczenie. System - Windows 7 Ultimate x64. Jak to zrobić? Krok po kroku. Proszę o pomoc.

17.01.2013 18:45
2
odpowiedz
govegeta
70
Konsul

zainstaluj sterowniki od plyty glownej i pobierz najnowsze aktualizacje windows

17.01.2013 18:55
3
odpowiedz
elano1993
87
Pretorianin

Jest wszystko aktualne

17.01.2013 19:20
Watzap
4
odpowiedz
Watzap
191
Fredmen

Może spróbuj nadal na tym kompie stale IP i zobacz czy pomoże zawsze możesz mieć dłuższy kabel i będzie dobrze chodzić bo znając życie jeśli go wykorzystujesz do grania przez siec to na takim wifi mogą ci się zrywać połączenia albo możesz mieć większe lagi, wiadomo ze po kablu zawsze będzie sygnał szedł lepiej :)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl