Komentarze: Tobal No. 1 [Squaresoft – legenda PlayStation]
postacie jak w dragon ballu
Wiesz Sasori, gdy pisałem "Za design postaci odpowiadał Akira Toriyama (twórca m.in. Dragon Ball)" to myślałem, że to wystarczy. Ale dzięki za koment.
świetna gra, bawiłem się przy niej długo i nieźle. wyszło to kiedykolwiek na zachodzie? (ja miałem wersję japońską)
Miło, że ktoś pamięta nawet o takich, mniej popularnych produkcjach. Przy kolejnym tekście poprosimy o nieco więcej informacji, choćby o wojownikach. Ja osobiście nie pogardziłbym też osobistymi odczuciami z gry ;)
Brucevsky - zamysł na te teksty jest taki by robić je w encyklopedyczno-ciekawostkowej formie, do większości ze starych gier Ssoftu nie mam już dostępu (w emulację się nie bawię) a pamięć jak wiadomo się rozmazuje. Jest tutaj sporo rzeczy do ogarnięcia i chcę całość w miarę krótkim czasie przerobić tak, by odpowiednio wszystko skondensować, zatem nie przewiduję zmiany formy chyba, że kiedyś będę mógł sobie pozwolić na ogrywanie w spokoju takich staroci i powolne spisywanie na kartkę każdego ich detalu, a na to się nie zanosi ;) obecnie wolę więc bazować na tym czego jestem pewny, co utkwiło mi w głowie, i na wyszperanych faktach :)
Szkoda. Fajnie by było jednak poczytać coś więcej, szczególnie że jak sam wspominasz, kiedyś w te tytuły grałeś i jakieś wspomnienia na pewno masz.
Okropna gra. Grałem w nią jeszcze za czasów królowania Szaraka, ale wtedy znałem już trochę świeższe i lepsze bijatyki 3D, dlatego zawsze się od niej odbijałem. Brrr.